Image

На Волині діти трудових мігрантів влаштували родинне свято

0 Comments

27.03.13, Волинь
«Свято бабусь» – під такою назвою відбулось нещодавно родинне свято в соціально-молодіжному центрі Карітасу Волинь. На нього завітали бабусі підопічних дітей проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів», а також жінки поважного віку, учасниці проекту «Організація діяльності центру «Довіра» для жертв тоталітарних режимів».

«Мета проведеного заходу – виховати любов і повагу до старших членів родини – бабусь, розвивати в дітей чуйність, доброту та милосердя. Саме милосердя є головним принципом в діяльності Карітасу», – каже Вікторія Скриннікова, місцевий координатор роботи з дітьми і молоддю.

Свято проходило в залі, який був оформлений за зразком бабусиної світлиці. На дошці діти розмістили гарно написаний і прикрашений рушниками плакат «Наші бабусі». Оформлення кімнати соціального центру містило також виставку дитячих робіт “Улюблені квіти – бабусям” та  фотомонтаж “Бабуся і я”, який був продемонстрований на проекторі психологом центру Наталією Гавронською.

Під час святкування діти майстерно читали вірші, гуморески, виконували пісні, присвячені улюбленим бабусям, приймали участь в різноманітних конкурсах та вікторинах. Соціальний педагог Тетяна Галицька, яка виконувала роль ведучої разом з дітьми. Вона наголосила, що цей захід вчить поважати життєвий досвід старших членів родини, прислухатися до їхніх порад та допомагати їм.

Присутні на святі бабусі співали, розповідали про себе, грали в цікаві ігри з дітьми. На згадку про родинне свято онуки подарували бабусям квіти та  віночки, які виготовили своїми руками в стилі торцювання – сучасного виду ручного мистецтва. За ці незвичайні подарунки бабусі віддячили дітям «гостинцями від зайчика».

На завершення свята для усіх присутніх відбувся солодкий стіл, за яким  учасники заходу емоційно обговорювали цікаво проведений час.  Що найважливіше – ініціатива проведення такого заходу і сам захід був сповнений дитячої щирості, дійсної поваги до старшого покоління.

Categories: Новини

Залишити відповідь