Image

Карітас на Волині в рамках святкування Різдва здійснив діалог поколінь і культур

0 Comments

18.01.13, Волинь
Велична подія  народження Ісуса Христа єднає  християн в радості,  наповнює душу і розум благими намірами, утверджує в серцях віру,  надихає на добро і милосердя.  Саме в такій радісній піднесеній духовній атмосфері посеред січня відбулося святкування  Різдва у соціально-молодіжному  центрі  Карітасу Волинь.

Особливістю проведення урочистого заходу стало об’єднання різних вікових поколінь.  У святі взяли участь діти, молодь і люди поважного віку:
– члени гуртка з вивчення німецької мови Карітасу Волинь;
– творчий колектив “Співоча надія”;
– члени  українсько-німецького культурного товариства;
– дитячий гурт “Дзвіночок”  Карітасу Волинь;
– вокальна група Дитячо-юнацького центру.

Програма святкового дійства складалася з двох частин. Спочатку присутніх ознайомили з народними звичаями та обрядами святкування Різдва Христового в Україні, а в другій частині заходу учасники презентували європейські різдвяні традиції.

Молодь і діти, співаючи колядки, вітали старших людей, у своїх віншуваннях бажали здоров’я, добробуту та усіляких гараздів. Цікавою і пізнавальною стала  розповідь дітей  про передріздвяний час, про біблійну історію появи  Ісуса Христа на землі. Творчий колектив людей поважного віку “Співоча надія” виконав для присутніх прекрасні  народні колядки,  прославляючи новонародженого Месію.

Оскільки  свято Різдва Ісуса Христа відзначають в усьому світі, то  учасники дійства підготували  розповіді про європейські традиції святкування. Цікаво було почути, що для європейців кожен святковий атрибут має своє символічне значення. Так, наприклад, церковний дзвін символізує пришестя Спасителя, а різдвяна свічка означає перемогу Світла для світу над темрявою.

По-справжньому відчути себе в Європі в різдвяний час допомогли присутнім виступи колективів, які співали колядки, віншували і декламували вірші німецькою мовою.  Приємним сюрпризом був виступ наймолодшого дитячого гурту «Дзвіночки» та пісні у їх виконанні, присвячені  різдвяно-новорічному святковому циклу. Атмосфера заходу була наскрізь пронизана радістю і духовним  піднесенням.

О.  Володимир Кметь, директор волинського Карітасу, подякував усім за підготовку та проведення урочистості й відмітив, що хоча зібралися тут люди різного віку, але об’єднало їх  одне – всепереможна радість від звістки про народження  Сина Божого. Можна впевнено сказати, що відбувся християнський діалог молодшого і старшого поколінь.

Categories: Новини

Залишити відповідь