Image

Студенти Коломийського інституту знайомляться із роботою Карітасу

0 Comments

12.12.12, Коломия
Нещодавно працівники проекту “Домашня опіка” Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії організували знайомство з роботою благодійників в Україні і Карітасу, зокрема, також провели тематичний семінар “Облаштування життєвого простору та контроль життєвих показників хворого” для студентів Коломийського інституту ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника“.

У зустрічі із працівниками Карітасу взяли участь 24 студенти напряму підготовки “Початкова освіта”.Про історію виникнення і діяльність Карітасу України, особливості роботи благодійних організацій в Україні їм розповіла Оксана Поясик. Про здійснення проекту “Домашня опіка” розповів соціальний працівник Роман Веселовський,. Окрім розповіді, для місцевих студентів Прикарпатського національного університету було проведено вимірювання тиску.

“Домашня опіка” діє в Коломиї з 2000 року. Відтоді декілька сотень одиноких людей похилого віку отримали соціально-медичні послуги, також при потребі разову допомогу, психологічну підтримку. Фінансування проекту здійснюється фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

Роман Веселовський розповідає: «На сьогоднішній день Карітас Коломийсько-Чернівецької Єпархії, реалізовуючи проект “Домашня опіка”, обслуговує 50 підопічних. Це люди похилого віку, які постраждали під час війни (були вивезені в Німеччину на роботу), інваліди, малозабезпечені. Наші працівники на постійній основі надають їм різні послуги: прибирання, приготування їжі, догляд за тілом, оплата комунальних послуг, доставка і купівля продуктів, вимірювання тиску, обробка ран, бесіди, також консультації як підопічним, так і їх сусідам чи родичам».

Місцевий Карітас вже має досвід в залученні студентів до своєї роботи. Раніше, коли працював безпосередньо проект “Інформаційно-консультативний центр проекту «Домашня опіка»”, студенти разом із соціальними працівниками або й самі відвідували підопічних Карітасу, допомагали їм по господарству.

Така практика змінює суспільну думку про малозабезпечених людей, стоваришовує представників різних поколінь, викликає у молоді відчуття солідарності і милосердя до тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Categories: Новини

Залишити відповідь