Image

Неповносправний підопічний Карітасу переміг у всеукраїнському конкурсі творчості

0 Comments

20.10.12, Дрогобич-Україна
Наприкінці вересня у Києві було підбито підсумки Третього Всеукраїнського конкурсу творчості для людей з інтелектуальною недостатністю «Я маю мрію». Серед переможців ? Костя Матчишин (м. Дрогобич, Львівська область). Він зайняв перше місце у номінації «Живопис».

Участь у конкурсі взяли близько 30-ти організацій. Захід приурочений Всеукраїнській нараді «Стан і перспективи виконання Конвенції ООН про права інвалідів в Україні» в рамках Міжнародного дня психічного здоров’я. До наради залучені як представники державних органів влади і соціальні служби, так і громадські коаліції і організації.

Центр «Дивовижні долоні», який кілька років відвідує Костя Матчишин, започаткував свою діяльність у 2008 році.

В осередку панує надзвичайно енергійна, тепла атмосфера. Молодь з особливими потребами з величезним ентузіазмом щодня спільно працює і здійснює ефективну соціалізацію, організовує святкові заходи і виступи, долучається до прощі та запрошує до себе друзів з інших організацій.

Усі Центри соціальної адаптації та відпочинку для людей із особливими потребами об’єднані спільною метою – надати особам з розумовою неповносправністю можливість реалізуватися, допомогти інтегруватися у суспільство, підтримати батьків і родичів.

На розвиток особистості кожної молодої людини, яка відвідує Центри Карітасу, спрямовані працетерапія, музикотерапія, арт-терапія, навчання по самообслуговуванню, рекреаційні ігри, кулінарні курси, робота на комп’ютері, уроки ткацтва, тренінги оволодіння навичками, необхідними у щоденному житті та інше.

Осередки Карітасу для неповносправних осіб – це не лише місце спілкування, навчання, психологічної та моральної підтримки неповносправних та їх родин, але також можливість показати суспільству дар людей з іншими можливостями. Завдяки роботі Центрів змінюється ставлення до людини з особливою потребою, її прийняття в життя громади, розуміння її потреб.

Також молодь із особливими потребами отримує можливість відвідувати заклади культури, відпочивати в літніх таборах, подорожувати і відвідувати історичні місця, брати участь у різноманітних акціях та фестивалях, зустрічатись із молоддю з інших установ та осередків.

Костя розповідає: «Коли мені запропонували взяти участь в конкурсі і надіслали мою роботу до Києва ? це вже була величезна честь і похвала для мене! А коли ми дізнались, що моя робота перемогла у номінації «Живопис»» ? це дійсно для мене здійснення мрії. Дякую всім дуже».

Categories: Новини

Залишити відповідь