Image

Карітас Київ завершив у Карпатах духовно-оздоровчий табір для дітей із кризових сімей

0 Comments

31.08.12, Івано-Франківщина
Впродовж 2-11 серпня київський Карітас уже вдруге спрямував у Прикарпаття групу дітей із потребуючих сімей. Таке завершення літнього туристичного сезону стало для декількох десятків дітей часом відпочинку, оздоровлення та наповненням особливими силами на новий навчальний рік.

Цьогорічний табір відбувся у селі Заріччя Надвірнянського району на Івано-Франківщині. Учасники і організатори кажуть, що він запам’ятався яскравими пригодами у горах та на річці Прут, спортивними змаганнями, іграми і, що найбільш важливо, ? теплими взаєминами і щирими вечірніми бесідами біля ватри. Як і минулого року, працівники Карітасу організували екскурсію в місто Яремче, на водоспад і ярмарку сувенірів.

Вперше у цьому році туристична програма включала ночівлю наметами у горах. Основною ж метою табору була реалізація спеціальної виховної програми, розробленої психологами фонду.

Розповідає о. Роман Сиротич, директор Карітасу Київ: «В перші дні погода сприяла купанню і лінивому відпочинку на каменистих пляжах Прута. Для безпечного відпочинку дуже важливим був принцип поділу групи на пари, в яких старший з дітей допомагав супроводжуючим працівникам доглядати молодшого.

Походи на Прут і прогулянка в Яремче показали, що група дітей достатньо згуртована, взаємодопомога учасників вселяла впевненість і відкривала можливості для виходу на складніші маршрути. Виховні зусилля в ці перші дні зосереджувались на доведенні правил техніки безпеки та культури поводження в таборі, також допомагали дітям в усвідомленні та коригуванні відносин».

Після кількох підготовчих заходів до останнього дня проводилися сходження на ближні вершини ? гори Маливо та Горищівський Верх. Найбільш підготовлені туристи залишилися в одну з ночей з дорослими супроводжуючими у гуцульський колибі. Вони були в захопленні від збору дарів лісу, приготування вечері і грибів, трав’яного чаю на вогнищі. Назагал всі учасники гірських походів закохались в гори, ? стверджують організатори літнього табору.

Природа примирювала та гармонізувала стосунки. Програма внутрішніх перемін, яку проходили ті, хто відчував потребу поліпшити свою поведінку для стосунків з ближніми, дала цінні плоди. Також під час табору у дітей сформувалось дбайливе ставлення до оточення ? з власної ініціативи прибирали галявину, туристичну стежку біля будинку, де жили, узбережжя ріки, для ватри збирали виключно суху деревину.

Повертатись до Києва діти не хотіли. З них майже половина були в Карпатах вперше і, сподіваємося, не востаннє. Від імені підопічних Карітасу висловлюємо щиру подяку жертводавцям! Завдяки Вам ? Вашим нехай не великим, але щирим і численним пожертвам ? стають можливими проведення літніх таборів для потребуючих дітей.

Categories: Новини

Залишити відповідь