Image

Учасники автомобільних квестів стоваришувались із підопічними київського Карітасу

0 Comments

30.06.12
Нещодавно у столичний Карітас звернулись організатори автомобільних квестів Dozor Lite. В Києві ця спільнота успішно працює вже довгий час, а свій ювілейний 100-ий квест вони вирішили присвятити захисту дітей і зробити цей захід благодійним, з ярмаркою та аукціоном дитячих виробів.

Розповідає Галина Лі, керівник роботи із дітьми і молоддю в місцевому Карітасі: «Темою цього автоквесту стала “Республіка ШКІД”, що хоч і пов’язана з кривавим періодом нашої історії, але асоціюється з культовим фільмом Генадія Полоки про безхатченків. В пошукових завданнях учасники мали змогу відчути себе на місці “дітей вулиці”, побачити їх типові схованки. А головне ? допомогти в роботі з такими дітьми, яку проводить Карітас Київ».

Протягом трьох тижнів до події в соціальному Карітасу у Києві центрі йшла кропітка підготовка. Діти і молодь разом із волонтерами, працівниками виготовляли справжні витвори мистецтва з бісеру, малюнки, арт-джанк тощо.

Вироби створювалися дітьми з сімей у складних життєвих обставинах, колишніми «дітьми вулиці» та декілька простих брелочків виробили молоді люди, з якими працює місцева мобільна станція.

В анонсі та передмові квесту наголошувалось на двох напрямах роботи Карітасу: допомога тим, хто вже опинився на вулиці, та превентивна робота з дітьми групи ризику. Початок вуличного життя дитини, як правило, лиш результат суперечностей в родинних відносинах, в життєдіяльній ситуації родини. Тому рівно важливими є обидва означені напрями роботи.

Слід відзначити старання команди Dozor Lite, які зробили все, що від них залежало, для успіху благодійної складової заходу, ? кажуть у київському Карітасі. Для них, як і для Карітасу то був перший подібний досвід. Учасники квесту почали прибувати на фініш близько опівночі. Нагородження переможців та благодійний аукціон тривали до половини другої години ночі. Попри втому та пізній час, всі присутні в залі City Pub були доброзичливі й активні. Захід привернув увагу журналістів національного телеканалу”1+1″, які також не залишились осторонь, надали фінансову пожертву і моральну підтримку.

Кошти зібрані на аукціоні та благодійні внески команд учасників становлять 5626,00 грн. Вони гроші будуть використані на потреби «дітей вулиці», а також тих, які є в групі ризику.

Categories: Новини

Залишити відповідь