Image

В Івано-Франківську відбувся футбольний матч неповносправної молоді Україна-Німеччина

0 Comments

22.06.12
Товаристський футбольний матч між молоддю з функціональними обмеженнями Карітасу Івано-Франківськ та Карітас Аахен (Німеччина) завершився рахунком 3:3, перемогла дружба.

Впродовж багатьох років організації Карітасу у різних регіонах України опікуються людьми, що мають особливі потреби. Така діяльність скеровується як на проведення навчання по отриманню трудових та соціальних навичок, так і на проведення літніх таборів, екскурсій і фестивалів, інтеграцію з іншими спільнотами та зміну суспільної думки щодо неповносправних. В той же час батьки неповносправних осіб долучаються до участі у заходах, які проводяться в центрах Карітасу, на спільних зустрічах та семінарах отримують психологічну, інформаційну підтримку.

Молодь з Німеччини, що приїхала в Україну вболівати за свою збірну, самі професійно грають у футбол і мають чимало призових місць з чемпіонатів, які організовуються між Карітасами Німеччини.

Під час свого 10-денного візиту до України вони хотіли оптимально використати час для знайомства, спілкування і подальшої співпраці з підопічними Карітасу в Івано-Франківську. А ще цей візит для них, звісно, є черговою нагодою спільно з неповносправними зіграти у футбол.

В франківському Карітасі фізичному здоров’ю молоді також приділяється велика увага і вже склалась добра традиція регулярних змагань за участі молоді з особливими потребами, волонтерів і працівників фонду. Тому матч із німцями був цікавим і напруженим.

А 17 червня команда фанатів з 20 осіб – представників Карітасу Івано-Франківськ та Карітасу Аахен – щиро вболівали за збірну Німеччини під час гри між Німеччиною та Данією у Львові, що і допомогло німецьким футболістам отримати перемогу, – переконана команда фанатів Карітасу.

Товаристський футбольний матч в Івано-Франківську відбувся завдяки фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та Карпатського Фонду (МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону») у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

Особлива подяка директору Івано-Франківського коледжу фізичного виховання п. Любомиру Пасічняку за можливість проводити гру на професійному футбольному полі та заступнику Івано-Франківської обласної федерації футболу п. Василю за підтримку ініціатив Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь