Допоможіть неповносправній молоді з Івано-Франківська реалізувати їх мрію!

23.05.12
12 832,00 грн благодійних пожертв зібрано за сприяння Української біржі благодійності – першої в Україні незалежної загальнонаціональної соціальної інфраструктури он-лайн благодійності ? для реалізації освітнього проекту «Наше майбутнє – в наших руках!» для молоді з вадами розумового розвитку. Збір коштів розпочався 23 січня цього року. Ціль ? облаштування в Івано-Франківському Карітасі майстерні «Садова група», на базі якого молоді люди з особливими потребами будуть навчатися професії садівника.

«В Україні знайти гідну роботу інвалідові майже неможливо. Так само, як підліткові-інвалідові майже нереально здобути освіту для такої роботи. Одна з професій, якою чудово може оволодіти підліток з вадами розумового розвитку, ? це професія садівника. Про це каже солідний досвід німецького Карітасу, де сотні тисяч неповносправних людей задіяні до здобуття загальноосвітніх програм, профіосвіти і працевлаштування.

Задумайтеся: у Німеччині 90 відсотків молоді з обмеженими можливостями залучено в професійну діяльність. Вони нормально працюють, спілкуються з колегами, впевнені в завтрашньому дні. У нас таким можуть похвалитися одиниці», ? каже виконавчий директор місцевого Карітасу.

Освітній проект, на який збирає кошти івано-франківський Карітас, адаптований до можливостей і здібностей інвалідів, він дає гарантію, що саме неповносправна людина отримає і засвоїть практичні навики садівника, працюватиме на рівних будь-якою іншою повносправною людиною!

Крім того, реабілітаційний центр Карітасу Івано-Франківськ сприятиме працевлаштуванню своїх вихованців. У цьому унікальність і цінність цієї програми, таких в Україні фактично немає.

Співробітники центру соціальної адаптації для людей з особливими потребами в Івано-Франківську мріють зробити якомога більше корисних і цікавих професій доступними для своїх підопічних. Протягом декількох років працюють майстерні крою і шиття, виробів з дерева, ниток, паперу і бісеру, проводяться десятки майстер-класів.

Мрія багатьох молодих неповносправних людей ? садівництво. Для того, щоб зробити світ квітів доступним для них, залишилося знайти гроші на садовий інвентар і інструменти. Співробітники Центру звертаються до всіх не байдужих з проханням допомогти ? он-лайн пожертви на реалізацію проекту можна здійснити за наступною адресою.

Можливо, саме Ваш внесок стане квитком для когось в щасливе, цікаве і упевнене життя!