Image

В Івано-Франківську весняне свято об’єднало декілька поколінь підопічних Карітасу

0 Comments

08.05.12
На подвір’ї парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крихівці (передмістя Івано-Франківська) зібралось нещодавно близько 35 молодих людей. Серед них молодь з особливими потребами, діти трудових мігрантів, волонтери з місцевого Карітасу.

«Ми кривого танцю йдем», «Посіяла огірочки», «Вербовая дощечка», – гучні красиві співи лунали на церковному подвір’ї. Діти та молодь щиро вели танок: то переплітали руки, то пантонімічно зображували якісь події, то пускали одне одного парами через з’єднані долоні, то ходили зигзагом, вели танок. В цьому їм допомагав гурт «Патроничі» під керівництвом Івана Малика, який супроводжував веснянки музично.

Гаївки – це ще й можливість хлопця і дівчини заявити про свою симпатію. Так, у веснянці «Плавай, плавай качурику, по зеленім вінку, бери собі, качурику, щонайкращу дівку» молодь, мала можливість вибрати того, хто їй подобається.

На таку весняну забаву прийшли не тільки діти і молодь, але старше покоління – підопічні Клубу людей похилого віку «Надвечір». Вони теж з великою радістю приєднувались до танцю.

Одна жінка із учасників клубу відзначила: «В часи моєї молодості такого не могло бути, це радість, що зараз ми можемо разом зібратись біля церкви і вести гаївки. Цінуйте вашу свободу і можливість бути з Богом!».

Опісля веснянок відбувся солодкий стіл, де всі присутні ділилися враженнями, обговорювались спільні майбутні плани та прагнення. Весняне дійство було надзвичайно привабливе і цікаве для молоді не тільки як весела гра, але і розповідь про наших предків. Гаївки – це тривала і цікава історія нашого народу, закликання весни, прослава Бога, а також підготовка до польових робіт.

«Дні після Христового Воскресіння відзначаються всеохопною радістю, світлістю сердець, сповненням надій та підкріпленням віри.

Пора, на яку припадає Великдень, завжди символізує і додає ще більшого переживання події Воскресіння. Щастя пережити зиму і зустріти весну – ось про що співається часто у веснянках. Надіємось, весна почула наш заклик і надалі даруватиме своє тепло усім», – каже Оксана, молода підопічна місцевого Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь