Image

Карітас у Хмельницькому розпочав серію тренінгів про працевлаштування для кризових дітей

0 Comments

28.01.12
21 січня у Хмельницькому обласному благодійному фонді Карітас відбулась незвична зустріч працівників Карітасу і неповнолітніх дітей. Темою зустрічі було «Як влаштуватись на роботу?», адже це питання сьогодні цікавить не лише дорослих, але й дітей, підопічних Хмельницького Карітасу, зокрема.

Часто неповнолітні діти змушені працювати, щоби допомогти своїм батькам утримувати сім’ю. Так, в багатьох з них уже є «дорослі» потреби та бажання: купити одяг чи взуття до свят, принести додому хліб замість цукерок, які вони, на жаль, бачать рідше, ніж хотілося б. Діти і підлітки не занепадають духом, і працівники Карітасу, що опікуються ними, всіляко допомагають їм – психологічно, матеріально, соціально, інформаційно, юридично.

Сьогодні Карітас України опікується більш ніж 0,5 тис бездоглядних і безпритульних дітей і молоддю в Донецьку, Києві, Тернополі, Львові, Хмельницькому. В роботі, – окрім забезпечення базових потреб «дітей вулиці», – є місце і для просвітницьких розвиваючих заходів, ігрової та арт-терапії, майстер-класів, тренінгів, дискусій, екскурсій, мандрівок, літніх наметових таборів тощо.

«Усі ці види діяльності в роботі соціальних центрів для кризових дітей і молоді мають на меті сприяти соціалізації, підвищити безпеку дітей та молоді, навчити їх самостійно вирішувати щоденні труднощі в ефективний та соціально прийнятний спосіб. А цього разу ми вирішили за потрібне організувати тренінгові заняття, завдяки яким діти дізнаються про можливості працевлаштування в їх неповнолітньому віці, навчаться писати резюме, представляти себе роботодавцю, відчути себе в ролях керівника та підлеглого.

Ми їм хочемо надати усі потрібні знання про їх права, обов’язки, можливості, певні небезпеки, що стосуються ринку праці. Паралельно в нашому Карітасі впродовж багатьох років ведеться робота по запобіганню торгівлі людьми, і ці знання обовяково слід передавати соціально незахищеним неповнолітнім дітям», – каже Дмитро Лисий, координатор проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» у Хмельницькому.

Categories: Новини

Залишити відповідь