Image

Консультативний центр з попередження торгівлі людьми на Одещині творчо й ефективно розповсюджує інформацію про торгівлю людьми

0 Comments

05.12.11
23 листопада інтерактивний молодіжний центр волонтаріату “Аніма”, що діє при Консультативному центрі з попередження торгівлі людьми м. Южне Карітасу Одеса УГКЦ взяв участь у семінарі-засіданні обласного клубу “Творчість” творчо працюючих заступників директорів шкіл з виховної роботи Одеської обл.

Загалом на заході було близько 30 учасників. Відбувався він на базі Авторської спеціалізованої школи М.П.Гузика №3. Організатором семінару був Южненський міський Центр соціальних служб сімї , дітей та молоді. Тема заходу – “Надання допомоги людям в складних життєвих обставинах”.

На занятті, що відбувався під девізом: “Добро починається з тебе”, волонтери центру “Аніма” презентували соціальну інтерактивну мініатюру “Скажи СТОП! торгівцям людьми”, також роздали всім присутнім інформаційні буклети “Мій особистий порадник”.

Згодом на круглому столі при обміні враженнями з юними учасниками семінару заступник директора школи з виховної роботи Купрій Ярослава однієї із загальноосвітніх шкіл Одеської області зазначила: ” Приємно бачити у м. Южному тісну співпрацю неурядової організації з державними інституціями, зокрема, школами.

Дуже хотілося б цей досвід використати і у своїй школі. Адже Карітас викладає життєво важливу тему запобігання торгівлі людьми цікавими і дієвими методами – як за допомогою інтерактивних ігор, театру, обговорень, так і представляючи статистичні дані, юридичну інформацію тощо.

Ми ще раз побачили доцільність використання методи”Рівний – Рівному” у вихованні підростаючого покоління, яку представили волонтери центру “Аніма”. За що щиро хочу подякувати!».

Categories: Новини

Залишити відповідь