Image

В Івано-Франківську волонтери та неповносправна молодь оволодівають вміння торкатися людських сердець

0 Comments

18.11.11
Протягом жовтня у рамках проекту «Допоможи іншому – стань приятелем» у Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ відбулося 2 групові заняття для 10-ти приятельських пар – «Виготовлення Різдвяних листівок» та «Декупаж на склі». Спільна творча праця сприяла створенню сприятливого простору для кращого пізнання та взаєморозуміння між молоддю з обмеженими функціональними можливостями та їхніми приятелями.

Кожна приятельська пара під супроводом соціального працівника відпрацювала та удосконалила навики з виготовлення виробів із паперу, відкрила секрети декупажу та розпису на шклі. Було дуже цікаво спільно виготовляти різдвяні листівки, розписувати горнятка, оздоблювати свічки чи прикрашати дерев’яну рамку.

Кожен із учасників проявив свої творчі здібності та вміння, всі обмінювалися досвідом та ідеями зі своїми приятелями.

«Я дуже щаслива, бо у мене є приятелька Юля. Вона допомогла мені зробити листівку, і я подарую її Зуті на Різдво. А я навчила Юлю розмальовувати горнятко.

Вона буде пити з нього чай і згадувати про мене», ? поділилася враженнями Христинка Майданюк, підопічна Центру дозвілля та соціальної адаптації молоді з вадами розумового розвитку в івано-франківському Карітасі.

«У процесі співпраці та щирого спілкування з молоддю ми відкриваємо їхню особливість ? вміння торкатися нашого серця, наших почуттів і цим робити нас людянішими», ? прокоментував перебіг занять волонтер Роман Гринів.

Нагадуємо, що ці заходи відбуваються завдяки фінансовій підтримці Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та Карпатського Фонду (МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону») у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

Categories: Новини

Залишити відповідь