Image

На Львівщині Карітас Броди провели захід до Дня української писемності та мови

0 Comments

17.11.11
Щороку 9 листопада в нашій країні відзначають День української писемності та мови. З нагоди цього свята юні учасники студії «Сто талантів» на Львівщині, що діє в рамках проекту для дітей трудових мігрантів, взяли участь в мовній вікторині «Як ти знаєш рідну мову».

Учасники змагань назвали свої команди «Кобзарики» та «Козачата». Загалом у заході взяло участь близько 20 дітей. Вони мали змогу проявити свої знання з літературної української мови у конкурсах «Антисуржик», «Реклама рідної мови», «Афоризми та прислів’я про мову», «Кращий вірш про рідну мову».

«Це так важливо і приємно, коли діти усвідомлюються цінність рідної мови, її вагу і неповторність! А ще більша радість, ? коли воно бережуть її, стежать за своїм мовленням, виправляють один одного.

Часом маємо з ними такі особисті розмови, і дивуємось, наскільки наші діти мудрі і самостійні», ? каже Оксана Лотоцька, координатор проекту «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» у м. Броди на Львівщині.

Нагадаємо, що Карітас України впродовж 3 останніх років спрямовує свою діяльність на підтримку та опіку дітьми трудових мігрантів. У різних регіонах України діють денні соціальні центри для дітей, де кваліфіковані соціальні працівники і педагоги пропонують дітям різнопланові заходи та діяльності задля подолання психологічних труднощів і сприяння усесторонньому розвитку дітей.

Ціллю проекту «Мережа соціальних центрів для дітей трудових мігрантів» Карітасу України є зменшення негативних наслідків трудової міграції для українського суспільства через надання підтримки дітям, чиї батьки є трудовими мігрантами, або планують виїзд закордон. Також проект має на меті підвищити обізнаність громадськості щодо проблем, пов’язаних із міграцією в Україні, адже часто трудова міграція сприймається однобоко, без урахування комплексних негативних наслідків, які вона зумовлює.

«Беззаперечного переможця у конкурсах до Дня української писемності та мови не виявилось. І це свідчить про те, що наші знання рідної мови є недостатніми і потребують постійного вдосконалення. Над чим і будемо працювати спільно з дітьми та підлітками», ? сказала Оксана Лотоцька наприкінці заходу.

Categories: Новини

Залишити відповідь