Image

Організації Карітасу Транскарпатського регіону і Карітас Європи закликають до вирішення проблем найбільш вразливих верств населення

0 Comments

01.11.11
Організації Карітасу з Угорщини, Словаччини, Румунії і України спільно з Карітасом Європи створили петицію до урядів європейських держав, політиків та інших впливових людей про необхідність першочерговості вирішення фінансових проблем найбільш уразливих верств населення.

Протягом 18-20 жовтня в румунському місті Сату Маре відбувалась міжнародна конференція. Ціллю цього заходу були окреслити і наголосити на проблемах найбільш потребуючих категорій населення чотирьох держав Транскарпатського регіону. Конференція стала місцем обговорення, дискусій і визначення спільної лінії дій задля соціальної інтеграції бідних людей у суспільство.

В спільній петиції «Бідність зростає – досить говорити, слід діяти» організації-учасниці конференції висловили своє глибоке занепокоєння щодо ситуації, коли становище бідних людей погіршується з кожним днем. З метою подолання такого становища і наслідків фінансової кризи в державах Транскарпатського регіону:

• Гідний рівень життя для широкого загалу населення повинен стати завданням роботи усіх рівнів влади.
• Жорсткі економічні міри повинні вживатись лише у тому випадку, коли умови життя бідних та вразливих груп людей є абсолютно захищеними.
• Соціальні концепції, бюджети і зміни до управління в соціальній сфері повинні прийматись в узгодженні та кооперації з громадськістю.
• Сукупність і доступ до соціальних послуг повинні служити на благо більшості.
• Виходячи із участі в європейському Році старіння 2012 (European Year of Active Ageing 2012), закликаємо до активних дій задля покращення рівня і умов життя пристарілих людей, їх широкому доступу до суспільного життя.

Конференції такого типу, як відбулась нещодавно у Румунії, є вигідною і вагомою платформою для соціальних, економічних і політичних змін. Адже тут представляється масштабна робота мережі благодійних організацій, що мають великий досвід роботи, кваліфікованих працівників та експертів, якісну і суттєву стратегію дій.

Організації Карітасу впродовж багатьох десятиріч працюють в Європі з найбільш уразливими категоріями населення, вносячи системні зміни у розвиток та функціонування соціальної й економічної систем європейських держав. Карітас є нині потужним каталізатором змін в соціальній сфері на світовій арені.

«Наша масштабна щоденна праця з найбільш відкиненими представниками соціуму дає нам унікальний досвід і право говорити саме від імені тих, хто переживає бідність і соціальне виключення. Ми маємо практичне знання, як їх становище погіршується з дня на день.
Карітас бажає згуртувати знання і зусилля для спільного подолання бідності, роботи на користь потребуючих людей. Ми пропонуємо нашу співпрацю для всіх зацікавлених сторін, для всіх, хто готовий будувати дорослу громадянську спільноту», – зазначено у заяві країн-учасниць конференції в Сату Маре.

Національній і місцевій владі за умов, що вони не мають такої платформи для діалогу і стратегії діяльності, варто прислухатись до досвіду і заклику до співпраці Карітасу!

Повний текст заяви «Бідність зростає – досить говорити, слід діяти» (Poverty is increasing – Stop Talking, Start Acting) Ви можете завантажити тут (англійською мовою.)

Categories: Новини

Залишити відповідь