Image

В Одесі дітей і молодь Карітас застерігає, як не стати жертвами торгівлі людьми

0 Comments

06.10.011
12,13 та 19 вересня Консультативний центр з попередження торгівлі людьми у м. Южне проводив тренінги з попередження торгівлі людьми з дітьми і молоддю із малозабезпечених сімей, які відпочивають і навчаються в Українському центрі “Молода гвардія”. Тут є діти зі всієї України, їх вік від 13 до 18 років.

Унікальність природи центру “Молода гвардія” в тому, що він розташований у парковій зоні відпочинку «Лузанівка» на березі Чорного моря. Центр має власний обладнаний пляж протяжністю 950 м, кіноконцертний зал і літню кіноконцертну площадку на 1200 місць, бібліотеку з читальним залом і книжним фондом біля 50000 книг, автомістечко з навчальними класами і площадками.

Табори центру мають футбольні, волейбольні і баскетбольні площадки. Тенісний корт розташований біля самого моря.

Вже багато років “Молода гвардія” тішить юних мешканців своєю теплотою та ніжністю, дарує радісні зустрічі, незабутні враження, добрий настрій та дружні відносини. А нещодавно до переліку розваг і дозвілля додались і корисні знання – Консультативний центр з попередження торгівлі людьми у м. Южне провів у даному дитячому центрі серію тренінгів, що має на меті познайомити дітей із темою торгівлі людьми та надати базові навики і знання для її попередження, протидії.

Розповідає тренер-консультант Ірина Хмарська: «Ми використовували нові арт-технології ті інтерактивні форми спілкування з аудиторією, яким навчилися під час семінару-тренінгу Карітасу України, який проходив нещодавно у м. Южне Одеської області. Це і інтерактивні ігри, і форум-театр, і рольові ігри, і дискусії.

Загалом тренінгами ми охопили близько 100 дітей з різних куточків України. Діти не соромились визнавати, що їх батьки впродовж багатьох років працюють за кордоном і мають чимало труднощів із працевлаштуванням. І таких дітей було, скажімо, третина». Працівники карітасівського центру відзначають, що діти і молодь активно включилися в дискусію, були відкриті до нової інформації, із зацікавленістю виконували різні вправи.

Проект по розвитку мережі центрів з попередження торгівлі людьми триває з вересня 2009 року (прим. – з травня цього року він розпочав новий етап за підтримки додаткових спонсорів). Працівники Консультативного центру у м. Южне задоволені успішністю функціонування центру, – кажуть, що кількість дзвінків на консультативну телефонну лінію щораз збільшується, також українці адресно звертаються по допомогу і консультації Карітасу, налагоджуються цінні контакти. Все з єдиною ціллю – допомогти і запобігти торгівлі людьми в Україні.

Categories: Новини

Залишити відповідь