Як один із українських Карітасів віднаходить способи забезпечення благодійної їдальні для потребуючих

22.09.2011
Другий рік поспіль Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії забезпечує потребу в якісному корисному яблучному сокові благодійну їдальню, яка щодня пригощає гарячим обідом десятки потребуючих людей. Це стало можливим завдяки партнерській співпраці з Карітасом-Оломоуц (Чехія).

Минулого року за сприяння о. Ростислава Стройвуса коломийський Карітас отримав необхідне обладнання: промисловий прес потужністю 400л/год та спеціальний резервуар для стерилізації соку. Зі свого боку Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії проробив чимало роботи та вклав значну суму коштів для проведення капітального ремонту приміщення, в якому знаходиться і функціонує соковитискачка.

Роман Рєзнік, менеджер Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії, поділився своїми сподіваннями на те, що благодійна соковитискачка зможе забезпечити потреби всіх людей, які хочуть пити якісний сік: «Цьому сприяє чудовий урожай яблук цього року. Для соку використовуються яблука лише найкращих сортів. Благодійна соковитискачка знаходиться в селі Ковалівка.

Минулого року вдалося витиснути близько 5 тисяч літр соку. Цього року плани дещо амбітніші. Крім яблучного соку, там сподіваються також виготовляти натуральний морквяно-яблучний та томатний соки».

Така діяльність є яскравим прикладом якісного менеджменту благодійних організацій, ? коли кошти для здійснення діяльності на благо потребуючих віднаходяться завдяки продуманому менеджменту. На таких самих принципах базується і соціальне підприємництво, що може стати запорукою фінансування і розвитку організації третього сектору. Досвід Карітасу є дуже цінним у цьому!