Image

Київський Карітас завершив цьогорічні літні табори для малозабезпечених дітей у Карпатах

0 Comments

21.09.2011
«З 22-го по 29-те серпня Карітас Київ провів завершальний у кьому році дитячий табір у чудовому куточку Передкарпаття, в селі Заріччя Надвірнянського району Івано-Франківської обл. Учасниками табору стали діти з кризових сімей, якими опікується Карітас Київ. Таке завершення літнього туристичного сезону стало для дітей часом особливого відпочинку, оздоровлення та набиранням сили на новий навчальний рік», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітас Київ.

Семиденна програма включала в себе святкування Дня незалежності, декілька багатогодинних походів у гори, екскурсію в Яремче (водоспад, сувенірні ринки), щоденні прогулянки на річку та/або в ліс по ожину, участь у фестивалі “Потяг до Яремче”.

Щодня проводились також ватри, на яких усі ділилися враженнями в театралізованій формі (театр-газета) та експериментували з новим методом вирішення конфліктів (форум-театр).

Разом із підопічними київського Карітасу, у таборі перебували діти прихожан храму Миколая Доброго із м. Києва. Незважаючи на те, що групи мали цілком окремі програми, це не заважало дітям приятелювати між собою. У День незалежності України та на прощальній ватрі були проведені спільні святкові заходи, до яких діти підготували сценічні виступи.

Мабуть, найбільше дітям запам’ятається похід, який провів досвідчений турист із Івано-Франківська, Павло Вусатий. Діти зустрілися з ним біля платформи у с. Ямній, піднялися на скелі Довбуша, вийшли на полонину хребта Маковиці, де готували трав’яний чай, а потім спустилися в м. Яремче. Далі слідував перехід по височенному залізничному мосту та спуск на річку Прут під скелею ? високим мальовничим обвалом.

Усі ці події і активності супроводжувались сплесками яскравих емоцій. Павло, людина високої культури, знайомив усіх і з народними, туристичними і зі своїми власними традиціями, що дуже зачаровувало дітей.

«Виховна частина нашої поїздки зосереджувалась на таких моментах: дбайливе ставлення до оточення, виконання своїх обов’язків, дотримання розпорядку дня та порядку в приміщеннях. Декілька разів проводились конкурси найчистішої кімнати. Старші під час подорожей допомагали молодшим, чим потішили провідника Павла», – ділиться враженнями В’ячеслав Федченко, керівник табору.

«Висловлюємо щиру подяку всім жертводавцям, завдяки кому стало можливим це проведення табору, бо саме з їх допомогою діти, які самі не мають можливості відпочити у Карпатах таку можливість отримали через добрі серця цих людей», – говорить директор київського Карітасу о. Роман Сиротич.

Categories: Новини

Залишити відповідь