Image

Більше сотні школяриків у Коломиї отримали допомогу від Карітасу

0 Comments


13.09.2011
Першого вересня з подарунками від Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії до школи пішли 110 школяриків. Напередодні початку нового навчального року завершилася акція «Шкільний портфелик». Дітям з малозабезпечених, багатодітних чи неблагополучних родин були роздані рюкзаки із необхідним шкільним приладдям.
Вже п’ятий рік поспіль місцевий Карітас організовує таку акцію. Відрадно, що з року в рік допомогу отримує все більше дітей. Якщо минулого року вдалося зібрати п’ятдесят таких портфеликів, то цього року вдвічі більше. Тарас Бучовський, координатор акції «Шкільний портфелик» розповів, що вдалося зібрати близько двадцяти тисяч гривень, а ще доброчинці самі приносили в Карітас різнобарвні портфелики та канцтовари.



Таким чином, в спільності духу і бажання вдалося зробити добру справу ще масштабнішою.
Один портфелик має вартість від 170 до 200 гривень. За ці кошти організатори акції купили зошити, кольоровий папір, креслярську папку, набір косинців, фарби, альбом для малювання, щоденник, пенал із олівцями та ручками та ще багато чого потрібного кожному школяреві. Все шкільне барвисте приладдя якісне та екологічно чисте, запевняють виробники.

Гордий першокласник Валентин прийшов із бабусею до Карітасу за своїм першим портфеликом в житті. Для хлопчика це був хвилюючий момент, до якого він неабияк підготувався і вивчив віршика в подяку доброчинцям. Однаково раділи всі діти ? незалежно від віку, статті і місця проживання. Чотирнадцятирічний Михайло з цікавістю розглядав численні подарунки. Він знає ціну такому подарунку і щиро тішився, що його мамі хоч трішки полегшиться життя завдяки благодійному портфелику.

Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії висловлює свою щиру подяку всім тим людям, які відгукнулися та подарували дітям справжнє свято першого дзвінка!

Відеорепортаж Ви можете переглянути тут.

Categories: Новини

Залишити відповідь