Image

Неповносправна молодь з Дрогобича здійснила подорож в курортний Трускавець на Львівщині

0 Comments

23.08.2011
5 серпня молодь із особливими потребами із Дрогобицького Карітасу їздила на екскурсію й прогулянку до Трускавця, що на Львівщині. Місто-курот зустрічає радо всіх туристів, а учасників Центру соціальної реабілітації і дозвілля для людей з особливими потребами «Дивовижні долоні» – особливо привітно.

Туристична подорож розпочалась із залізничного вокзалу. Зупинка перша – «Поїзд прибув». Вийшовши з маршрутки, першим чином друзі побачили потяг. Біля нього – багато людей.«В чому справа?» – спитав неповносправний Юра. «Ці люди відправляються в подорож по колії» – відповів Костя. Почалось бурхливе обговорення всіх аспектів залізничних перевезень.

Пригадали особливості поведінки на пероні. На забули і про правила дорожнього руху. Тому, слідуючи правильним прикладам ввічливих пішоходів, друзі вишикувались по двоє і чемно один за одним попрямували на зустріч хорошим враженням.

Зупинка друга – Музей Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, у якому саме в той час проходила виставка вишивки. Роботи справили незабутнє враження на молодь. Всім сподобались вироби, але також було обрано єдиного фаворита – роботу, на якій зображено закохану пару.

Третя зупинка – виставка-ярмарок художніх робіт галицьких митців на парковій алеї. Тут уже зійтись на одному витворі мистецтва не вдалося нікому. Кожен обрав те, що йому найбільше сподобалось і намагався відстояти свою позицію. Проте, як кажуть, про смаки не сперечаються. Тому, вирушаємо далі.

Четверта зупинка – «Рай для ласунів». «Мандрівка привела друзів на тиху вуличку в парку. Де вдалося перепочити і, звичайно, покуштувати морозиво. Ця частина прогулянки особливо сподобалась нашій молоді.

Всі смачно їли та отримували неабияке задоволення як від ласощів, так і від хорошої погоди, так і від душевної компанії. Адже гуртом веселіше гуляти в незнайомому місті», – завершує оповідь про подорож до Трускавця Люда Смолень, керівник центру для людей з особливими потребами центру «Дивовижні долоні».

Categories: Новини

Залишити відповідь