Група семінаристів повернулася з волонтерства в Німеччині

08.08.2011
Протягом чотирьох тижнів семінаристи з Дрогобича та Львова, завдяки співпраці Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та німецької організації «Internationaler Bauorden», перебували у Німеччині. На добровільних засадах вони допомагали будувати храм у містечку Некарціммерн та відновлювали комплекс історичних будівель у селищі Бельгайм.

Окрім здійснення волонтерської діяльності, на дозвіллі семінаристи брали участь у численних екскурсіях. Вони відвідали інтернаціональну ярмарку у м.Шпеєр, славне своїм величним католицьким собором м. Вармс, найстаріший університет Німеччини у м. Хайдельберг, а також мали унікальну можливість відвідати столицю Франції та її визначні пам’ятки.

Особливо цікавим було спілкування з українською парафією Української Греко-Католицької Церкви у м. Мангайм з отцями та українськими громадами у Німеччині та Франції, зокрема з о. Михайлом Романюком та Владикою Михайлом Гринчишиним з Парижа.

Гарно було організоване і дозвілля семінаристів у Німеччині. На вечорі культурного обміну у німецькому селищі Нойпотс у них була можливість поспілкуватися у невимушеній атмосфері, скуштувати національних домашніх страв та багато дізнатися про традиції німецького народу.

«На культурному фестивалі «Insel Sommer» українські семінаристи прекрасну можливість насолоджуватися живою музикою у виконанні різних європейських колективів. Це справді був час хорошого відпочинку та приємного спілкування», – поділився враженнями брат Андрій.

Волонтери-семінаристи привезли з собою багато позитивних вражень та висловлюють щиру подяку за теплу зустріч, цікаву програму та гостинність колегам із Німеччини, також Карітасу. Семінаристів уже запрошено на другий візит для участі у посвяченні та відкритті храму у м.Некарціммерн, який вони допомагали будувати.