Image

На Львівщині відбулось таборове святкування 20-річчя спільноти руху «Віра і Світло»

0 Comments

18.07.2012, Львівщина
«З Днем народження»! Саме під таким гаслом впродовж 4 днів відбувся нещодавно відпочинково-формаційний табір для членів спільнот руху «Віра і Світло» зі Стрия та Дрогобича, який проходив у Реколекційному центрі сестер Пресвятої Родини в с. Гошів, Івано-Франківська область . Назву табору було обрано невипадково, адже цього року виповнилася 20 років від дня заснування руху «Віра і Світло» в Україні. А який же день народження без гостей і подарунків? Тому, окрім членів спільнот «Віра і Світло», на табір були запрошені також користувачі Центру дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими розумовими потребами, що діє при Карітасі Стрийської єпархії УГКЦ, та чимало інших молодих людей, які прагнули розділити радість ювілейного свята. Загалом у таборі взяли участь понад 70 осіб.

Жан Ваньє, співзасновник руху «Віра і Світло» у світі, говорив, що: «у кожного з нас, як у горлиці, що співає, як у кожної зірки, що світить, як у кожного дерева, є особлива краса і особливе місце у всесвіті».

Ця фраза стала свого роду основною засадою таборування неповносправних людей, адже впродовж усіх днів учасники роздумували над особливими дарами осіб з особливими розумовими потребами, які є серцем наших спільнот та вчителями у плеканні відкритості, простоти і любові.

Радість святкувань 20-річчя спільноти руху «Віра і Світло» супроводжувались цікавими іграми і конкурсами, майстер-класами, купанням на річці, веселими танцями, співом релігійних і українських народних пісень, спільними молитвами, вечірньою ватрою. Для батьків молоді із особливими потребами було організовано окремий тренінг ? театротерапію, який провела Вікторія Міщук, працівник Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» зі Львова.

Кульмінацією таборування була святкова вечеря, яка продовжилася вечірнім карнавалом. З цієї нагоди професійний перукар Мар’яна Мальська зробила різноманітні зачіски усім бажаючим, а попередньо визначені групки людей підготували цікаві сценки та ігри. Під час святкування учасники карнавалу демонстрували свої таланти, багато співали, танцювали та щиро і радісно вітали один одного.

«Напевно, не випадково завершення табору припало саме на Неділю всіх святих українського народу. Якось при проведенні подібного заходу одна жінка, побачивши неповносправних осіб у церкві, сказала: «Сьогодні повна церква святих!», тим самим об’явивши велику правду про цих людей. Адже люди з особливими потребами дуже часто утиснені в своїх правах і самореалізації, однак полум’я їхньої любові і відкритість до прощення, здається, у них немає меж.

У літургійній проповіді цього дня, духівник нашого табору о. Богдан Манишин закликав усіх присутніх нести у світ оту радість і світло любові, свідками яких ми стали, перебуваючи у присутності наших друзів», ? каже Оксана Ільків, координатор роботи із неповносправною молоддю в Стрийському Карітасі.

Організатори заходу висловлюють подяку усім жертводавцям та людям доброї волі, які допомогли здійснити свято радості та любові для неповносправних. Вони зазначають, що допомагаючи їм у роботі фінансово, ми ще раз показуємо родинам, у яких є люди з особливими розумовими потребами, що вони є важливими у суспільстві і місцевих громадах.

Categories: Новини

Залишити відповідь