Image

Домашній догляд за хворими

0 Comments


Приєднуйтесь до навчання!
07.12.2010
З липня при Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ діє Інформаційно-консультаційний центр (ІКЦ) для  осіб похилого віку, підопічних проекту «Домашня опіка», а також доглядальників. Діяльність ІКЦ направлена на подолання недоліків домашнього догляду за важкохворими та



немічними.
 
Працівники центру сприяють покращенню і удосконаленню надання допомоги потребуючим і їхніми доглядальниками. У центрі можна набути нових вмінь та навиків у питаннях збереження здоров’я. В процесі перших зустрічей з цільовими групами було проведено анкетування, що дало можливість розробити та підготувати тематичні тренінги.
 
7 листопада для «Клубу людей  похилого віку «Надвечір» був проведений навчальний тренінг: «Особливості лікувального масажу для осіб старшого віку». Під час тренінгу були представлені методичні матеріали з інформацією про те, як в домашніх умовах можна самостійно проводити вправи, які направлені на профілактику чи усунення негативних наслідків старіння.
Щоб удосконалити знання та вміння у сфері домашнього догляду за хворими, а також набути нових навиків, які необхідно застосовувати в процесі навчання інших, соціальні працівники Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ взяли участь у тренінгу: «Передача навиків Домашнього догляду». Тренінг проводила Інгебург Барден.
 
Соціальні працівники Карітасу постійно підвищують свою кваліфікацію. Так у Івано-Франківську відбулися навчальні тренінги:
19.10.2010 – «Особливості підготовки, планування та проведення навчальних тренінгів».
 22.10.2010 – «Особливості догляду за лежачими хворими».
 26.11.2010 – «Особливості переміщень важкохворих під час догляду за ними та під час використання допоміжних засобів догляду».
 
Будь-яка допомога мусить бути перш за все обдуманою, виваженою,  раціонально і доречно використаною. Тому працівники Карітасу намагаються залучити до навчальних занять ІКЦ якомого більшу кількість людей, щоб передати набутий досвід і знання.

Categories: Новини

Залишити відповідь