Під час розваг час летить непомітно

Шкільні канікули –
час відпочинку
02.11.2010
Останній тиждень жовтня у школярів канікули. Працівники Карітасу-Київ разом з підопічними спробували  максимально використали цей короткий проміжок часу для відпочинку і розваг. Вихованці соціального центру Карітасу

підготували концерт, який відбувся 26 жовтня. Дітлахи і батьки насолоджувалися віршами, співом і танцями. До заходу долучились представники Правозахисного центру «Ла Страда-Україна». Працівники «Ла Страда-Україна» презентували акцію збору підписів за посилення законодавчого захисту дітей від торгівлі людьми та експлуатації. Завершився концерт врученням подарунків всім учасникам.

29 жовтня підопічні разом з працівниками Карітасу-Київ гуляли містом: пройшлися парками, що на дніпрових схилах, та центральною вулицею Києва – Хрещатиком. Діти зробили безліч фотознімків. А ввечері переглянули благодійну виставу «Будь-ласка, живи!» харківського дитячого театру «Тимур». Його актори, хлопці та дівчата віком від п’яти років, показали життя діток хворих на рак, роботу священика і групи волонтерів, які працювали в московській лікарні. Всі глядачі були дуже зворушені дійством. Підопічні Карітасу навіть висловили бажання стати волонтерами, щоб допомагати хворим. Для працівників Карітасу вистава була теж дуже повчальною. Найбільше запам’яталися слова художнього керівника «тимурівців», В. Сидіна:
«Треба допомогти дитині виборсатися з хвороби. Занурюючись у неї, маля втрачає віру, що коли-небудь зцілиться. І ось повернути дитині віру – це можемо ми. Кожен з нас…».
* Читати статтю від 02.11.2010