Image

Карітас Волинь літнім відпочинком охопив вже понад 150 потребуючих дітей

0 Comments

01.08.13, Волинь
Протягом червня-липня  більше 40 дітей з кризових родин і родин трудових мігрантів Нововолинська та Волинської області мали можливість оздоровитися в літньому таборі на березі мальовничого озера Світязь – перлини Волинського краю. Працівники Карітасу Волинь та семінаристи Тернопільської духовної семінарії супроводжували відпочинок дітей – робили його не лише активним, веселим і різноплановим, але і змістовним, таким, що запам’ятається на довгі роки.

Літній табір проводився на базі приватної садиби та тривав 2 заїзди по 8 днів, в кожному по 20 дітей. Взагалі за три роки діяльності місцевого Карітасу вдалося оздоровити більше 150 дітей.

Щоденні походи на озеро, водні естафети, розваги, спортивні змагання, ігри в футбол, волейбол, настільний теніс, бадмінтон, твістер поєднувалися з тематичними іграми, конкурсами, де діти мали можливість проявляти свою кмітливість і спритність. Крім того, під час табору діяли гуртки малювання, вишивання бісером, декупаж, виготовлення квітів з атласних смужок, в яких діти розвивали свої творчі здібності.

Цікавим для дітей першої зміни була школа фінансової грамотності. Діти демонстрували свою обізнаність в фінансових питаннях, вчились планувати витрати та бачити тактику, як втілювати мрії в реальність. Ділові ігри  та корисна практика дали змогу багато про що дізнатися – підопічні діти Карітасу зрозуміли, що від уміння грамотно розпоряджатися грошима залежить фінансовий благоустрій людини, а значить, і можливість здійснювати та досягати поставлені цілі, допомагати іншим.

Кожен вечір відбувалося обговорення подій за день. Діти навчилися відверто висловлювати свої думки, активно обговорювали своє ставлення до різноманітних подій. В програмі табору була запланована психологічна робота, яка включала в себе тренінги з елементами танцетерапії, діагностику особистості та профорієнтації. Тренінги були спрямовані на підвищення самооцінки та розвиток комунікативності.

Також протягом табору діяла програма духовних занять – діти з кризових родин і родин трудових мігрантів мали можливість по бажанню долучатись до спеціальних богослужінь, бесід про Бога. «Ці заходи були спрямовані на формування у дітях віри, любові, гідності, доброти. Під час першої зміни діти навіть виявили бажання взяти участь в святих таїнствах сповіді та причастя!», – розповідає Вікторія Скриннікова, організатор табору на Свитязі.

Несподіванкою для учасників табору став виступ лялькового театру, який продемонстрували артисти театру юного глядача з Луцька. Він складався з цікавих гуморесок, байок та вистави «Котик та півник». Сміх, задоволення та радість переповнювали дітей і артистів, вони підспівували, відповідали на питання та охоче фотографувались з ляльковими героями.

Коли погода була несприятливою для походу на озеро, діти мали можливість переглянути пізнавальні фільми, такі як «Поліанна», «Хористи», «Соціальна мережа», які виховували доброту, щирість, вміння радіти життю. Саме так – в літніх таборах чудово поєднуються 2 важливих напрямки розвитку дитини: духовний та ігровий.

Яскравою подією на волинському літньому таборі стало святкування дня народження одного з учасників заходу Павла Левосюка. Діти з самого ранку вітали свого товариша різнокольоровими кульками, вітальним плакатом та листівками, виготовленими власноруч. Вихователі ж табору зі своєї сторони привітали винуватця свята солодощами.

«У цьому таборі я дуже класно відпочила, знайшла багато нових друзів. Сподобалися уроки фінансового виховання, християнська наука, декупаж. Підсумок дня і вечірня молитва напевно були найкращими. А також дуже хороші вихователі. Хотілося б довше залишитися тут, звісно…», – каже 16-річна Юля.

Categories: Новини

Залишити відповідь