Image

Карітас у Хмельницькому відзначив 10-річчя своєї діяльності

0 Comments

05.10.12, Хмельницький
Наприкінці вересня виповнилося 10 років служіння Карітасу людям із соціально незахищених верств населення на Хмельниччині. Це супроводжувалось проведенням прес-конференції для представників ЗМІ і партнерів організації, служіння Літургії у місцевому храмі Української Греко-Католицької Церкви, вітаннями з боку влади, жертводавців і підопічних фонду, також святковим фуршетом.

Хмельницький Карітас започатковано в 2002 році. Метою діяльності фонду є надання допомоги багатодітним сім’ям, дітям-сиротам, «вуличній молоді», особам похилого віку, інвалідам, уразливим до злочину торгівлі людьми і його жертвам, іншим українцям, які мають потребу у цій допомозі. Партнерами місцевого Карітасу є як державні структури, громадські організації, приватні і корпоративні благодійники, так і міжнародні структури.

Робота місцевого Карітасу фокусується на:
• Мобільна робота з дітьми та молоддю, що спрямована на допомогу неповнолітнім дітям з неповних, малозабезпечених сімей, де є проблеми узалежнення, і дітям, які проживають на вулиці;
• Благодійна їдальня для «дітей вулиці»;
• Консультативний центр по запобіганню торгівлі людьми;
• Надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми;
• Надання соціальної, юридичної та психологічної підтримки найбільш вразливим верствам населення у оформленні відповідних документів щодо соціальної адаптації, влаштування особистого та професійного життя цієї категорії населення;
• Надання гуманітарної допомоги потребуючим;
• Надання послуг прання для соціально незахищених мешканців міста;
• також чимало інших благодійних ініціатив і акцій.

На прес-конференції з нагоди 10-річчя діяльності хмельницького Карітасу о. Іван Данкевич, директор організації, підкреслив, що попри непросту політичну, економічну і соціальну ситуації в Україні, бачення і перспективи роботи фонду є впевненими.

Перспективами роботи Карітасу на Хмельниччині є продовження розбудови мережі надання соціальних послуг потребуючим людям за рахунок кооперації з державними інституціями і громадськими організаціями, також співпраця з корпоративними і приватними донорами.

«Наша співпраця бере свій початок ще з 2004 року. Саме тоді разом із представниками Карітасу місцева державна служба зайнятості розгорнула превентивну роботу щодо запобігання нелегальній зайнятості і торгівлі людьми.

За минулі роки проведено близько 500 мотиваційних семінарів-тренінгів для різних категорій і соціальних верств населення Хмельницької області: безробітних жінок, незайнятих чоловіків, молоді до 35 років, безробітних службовців, жінок з дітьми до 6 років, осіб з інвалідністю, випускників шкіл та учнів професійно-технічних навчальних закладів, громадян віком більше 45 років. Загалом охоплено близько 8 тисяч осіб.

Представники Консультативного центру по запобіганню торгівлі людьми Карітасу залучаються також до підготовки та проведення навчання фахівців базових центрів зайнятості, заходів профорієнтаційного характеру з населенням: зокрема виїзних акцій в оздоровчі дитячі табори, масштабних інформаційно-просвітницьких заходів, круглих столів. Також вони є активними членами методичної ради з питань профорієнтації населення», ? зазначає начальник відділу організації профорієнтації Хмельницького обласного центру зайнятості Г. Баштанова.

О. Іван каже, що українці ? чи це великі телекомунікаційні компанії, чи це представники середнього бізнесу, чи це пересічні парафіяни в храмі ? радо відгукуються на прохання про допомогу.

Єдина умова і запорука успіху системної масштабної благодійної діяльності ? відповідальність і прозорість роботи, підтверджене досвідом бажання працювати на благо зміни громадянського суспільства України.

Categories: Новини

Залишити відповідь