Image

Карітас Борислав розпочав і проект підтримки жертв нацизму

0 Comments

13.12.11
Нещодавно Карітас Борислав (Львівська область) святкував 10 років роботи в сфері надання соціальних послуг мешканцям свого міста. В рамках святкування в приміщенні фонду було проведено черговий круглий стіл з представниками місцевих органів влади та ЗМІ.

Учасникам цієї робочої зустрічі була представлена співпраця регіональної організації Карітасу на Львівщині та Німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє», що спрямована на підтримку і допомогу літнім людям, жертвам нацизму. Увага до цієї категорії українців є особливо важливою і затребуваною, зокрема у сфері надання соціальних послуг.

До слова, фонд «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» підтримує ще багато інших гуманітарних проектів в Україні, робить велику справу — вчить українське суспільство чуйності, добродійності, толерантності та шаноби до старості. А головне — допомагає людям значно покращити якість життя.

Закон України «Про жертви нацистських переслідувань» вказує, що жертви нацистських переслідувань ? особи, які в роки Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни постраждали від нацистських переслідувань з мотивів політичного, національного і релігійного характеру, ворожого ставлення до націонал-соціалізму.

Нацистські переслідування ? злочинне позбавлення Німеччиною в роки Другої світової війни волі мирного населення на тимчасово окупованій території України або за її межами шляхом ув`язнення його у концентраційних таборах, гетто, інших місцях примусового тримання, а також насильне вивезення мирного населення на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували у стані війни з колишнім СРСР, або на території окупованих ними інших держав.

«Подолання самотності літніх людей, спілкування різних поколінь, передача багатого життєвого досвіду, пізнання історичного минулого, поважне ставлення до старості, увага до щоденних труднощів і проблем пристарілих людей, ? це основні завдання, які ставлять перед собою працівники проекту для жертв нацизму, що почав свою діяльність у вересні 2011 року.

Розголосу та резонансу цьому проекту надала передача по місцевому радіомовленню про увагу до літніх людей, жертв нацизму. Завдяки цій передачі ми змогли збільшити нашу цільову групу та донести проблеми цих людей до ширшого кола громадськості», ? каже о. Петро Підлубний, директор Карітасу Борислав.

Зокрема, о. Петро розповідає, що у листопаді в місцевому Карітасу відбулися наступні зустрічі для жертв тоталітарного режиму: «Зустріч з дітьми Соціального центру», «Пережиті роки в час війни – зламані долі», «Вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв тоталітарних режимів», «Проблеми і сьогодення людей похилого віку», «79-та річниця Голодомору в Україні 1932-33 роках».

Categories: Новини

Залишити відповідь