Image

Виїзд мобільної бригади Карітас Запоріжжя для реєстрації бенефіціарів на медичні грошові виплати в рамках Basic Needs

Карітас завжди дбає про те, щоб допомога була доступною всім, кому вона потрібна, надавалася своєчасно і максимально широко. Щоб наші програми були найбільш ефективними, в регіонах працюють мобільні бригади локальних Карітасів. Співробітники місцевих команд виїжджають у окремі населені пункти для надання допомоги бенефіціарам. Часто це населені пункти у прифронтовій зоні, де безпекова ситуація дозволяє контактувати з місцевим населенням лише в окремі періоди часу.

Так, днями, мобільна бригада Карітасу Запоріжжя працювала у селі Долинське, що в Долинській громаді Запорізької області. Тут, в приміщенні Центру надання соціальних послуг, проводилася реєстрація бенефіціарів на отримання медичних грантів у рамках проєкту Basic Needs 2023-2024 «Підтримка та забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали від війни, які проживають у зоні 0-50 км уздовж лінії зіткнення на Півдні та Сході України», який реалізується за підтримки Карітас Німеччини (Caritas Germany) та Міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO/Auswärtiges Amt).  Проєкт передбачає видачу багатоцільової грошової допомоги (MPCA) та медичних грантів на придбання ліків, медичне обладнання, діагностику, лікування та реабілітацію.

Реєстрацією бенефіціарів на цей вид допомоги займаються лише працівники Карітасу Запоріжжя, Карітасу Волновахи та Карітасу Краматорськ у населених пунктах, де проживає не більше 5000 мешканців на прифронтових територіях(0-50 км від лінії фронту) Донецької та Запорізької областей. Право на отримання грошової медичної допомоги мають люди у скрутних обставинах з важкими хворобами.

За час виїзду в с. Долинське мобільна бригада зареєструвала на отримання допомоги близько 20 домогосподарств, де проживають важкохворі люди та люди з інвалідністю, які у підсумку отримають 6 600 грн на оплату потрібного лікування чи діагностики.

На черговій виїзній реєстрації до працівників Карітас Запоріжжя звернувся Сергій Михайлович, інвалід другої групи з дитинства, з проханням надати йому допомогу на придбання ортопедичного взуття. Пан Сергій отримує пенсію 2360 грн в місяць, яка майже не покриває його базові потреби.

З огляду на вразливий стан та для забезпечення більшої підтримки і комплексного задоволення потреб йому було надано два види допомоги в межах діючого проекту: багатоцільова грошова благодійна допомога в розмірі 10 800 грн та грошова допомога на лікування в сумі 6 600 грн. Чоловік  зміг замовити та придбати для себе ортопедичне взуття на суму близько 7 000 грн, що значно покращило якість його життя і можливість більш безпечно пересуватись.

#ГуманітарнаДопомога

#HumanitarianAid

#BasicNeeds

#MPCA


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: Новини