Фото до і після ремонтів постраждалого житла від проекту NIN HOME

Малі і середні ремонти ‒ це не просто відремонтовані домівки! Це суттєва допомога для мешканців прифронтових областей України, чиї будинки постраждали внаслідок війни.

Карітас України допомагає відновити пошкоджене житло завдяки підтримці наших партнерів Caritas Österreich та донору NACHBAR IN NOT.

На першому й другому фото ‒ 78-річна Тамара Йосипівна із Запоріжжя. Вона радіє, що може вдруге звернутися до Карітасу Запоріжжя по допомогу. У 2023 році внаслідок ракетної атаки на місто в її квартирі вибило всі вікна. Завдяки проекту NIN HOME жінці поставили нові. Однак, на жаль, обстріли в Україні не припиняються і цьогоріч її житло знову постраждало.

Пані Тамара живе на одну пенсію, більшу частину якої вона витрачає на ліки, тож самостійно замінити розбиті вікна жінка не може.

«Вдруге це відчувається вже інакше: минулого року я була налякана вибухом і не знала що робити. Думала, що так із забитими вікнами і зимуватиму. Чесно, спочатку з недовірою ставилася до того, що безкоштовно можуть щось зробити. Цього разу я вже знала, що можу звернутися до Карітас Запоріжжя, що я не залишуся з бідою сам на сам. І знала, що все буде зроблено на совість!» – розказує Тамара Йосипівна.

На третьому фото ‒ 75-річна Любов Вікторівна з Чугуєва Харківської області. Російська ракета влучила прямо біля будинку літньої жінки.

«Опівніч. Я не спала, слава Богу, а то б взагалі злякалася! Повилітали всі вікна, посипалося скло, двері всі повідкривалися, замки вилетіли з дверей, міжкімнатні двері пошкоджені», – розповідає пані Любов.

Самостійно полагодити помешкання на свою пенсію жінка також не змогла би, але, на щастя, вона не лишилася сам-на-сам з цією проблемою: «Дякую превелике! Приїхали спочатку волонтери, через день, позабивали вікна. А потім Карітас Харків на наступний день приїхав, зробили заміри та через місяць вже приїхали ставити вікна. Швидко поставили (за декілька днів). Тому що інші люди досі страждають. Тепер вдома тепло»

До цієї статті ми додаємо фотографії помешкань не лише згаданих двох бенефіціарок, а й інших, чиї історії ми не розповіли. Однак хочемо показати результати малих і середніх ремонтів, які відбуваються в межах проекту NIN HOME.

Така допомога надається вразливим категоріям населення, чиї будинки постраждали внаслідок обстрілів у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях. Тому по неї можна звернутися до Карітасу Запоріжжя, Карітасу Харків та Карітасу Краматорськ.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проєкт – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/