Image

Запрошуємо до бібліотеки просто неба «Читай-місто»

0 Comments

У межах конкурсу мікро грантів Карітасу Київ діє проект «Бібліотека просто неба, читай-місто».

Автор проекту о. Андрій Боднарук, беручи участь у конкурсі, зазначив, що основною тенденцією останніх років в усьому світі є втрата ролі читання у житті суспільства. То ж необхідно мотивувати дітей та молодь до творчої самореалізації, читання літератури та участі у конкурсах. Адже  без читання немислима інтеграція особистості в багатонаціональну культуру. Від рівня культурної компетенції громади великою мірою залежать економіка, політика, національна безпека та конкурентоспроможність країни.

Мета проекту: привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки та поширити серед громадськості позитивну думку про читання.

Виконавці проекту очікують якісні результати від своєї діяльності. Опираючись на світову статистику, вони констатують, що учасники заходів, тобто активні читачі книг, випереджатимуть в інтелектуальному розвитку тих, хто не читає.

Цей проект поширюється на Дарницький район міста Києва.

Цільова аудиторія: діти Дарницького району, діти ВПО та діти з реабілітаційного центру.

Передбачається, що користь від проектних завдань та заходів отримає більше однієї тисячі осіб.

Варто зазначити, що основна локація проекту знаходиться у Парку партизанської слави міста Києва. Тут системно відбуваються заходи, пов’язані із реалізацією даного проекту. Активну допомогу у цій ініціативі надають: Дарницька централізована  бібліотечна система та парафія святих Бориса і Гліба, УГКЦ.

Робота ведеться в межах проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», що реалізується за підтримки BMZ та DCV.

Categories: Новини

Залишити відповідь