Image

Юні підопічні Карітасу у Тернополі ініціювали акцію допомоги для українських військових у зоні АТО

0 Comments


17.02.15, Тернопіль
Днями наймолодші підопічні разом із працівниками Тернопільського Карітасу протягом двох днів випікали печиво та збирали теплий одяг для тих, хто обороняє суверенність України в зоні АТО впродовж останніх місяців. Згодом усе це юні благодійники відвезли на Логістичний центр (склад) допомоги бійцям АТО у Тернополі. У відповідь на це працівники складу провели екскурсію та запропонували дітям відповідальну місію: стати волонтерами по збору коштів на потреби армії у супермаркетах міста.



Ініціатори акції допомоги – діти з багатодітних, кризових і малозабезпечених родин. Розповідає Наталя Коцюба, координатор по роботі з дітьми і молоддю у місцевому Карітасі: «Наша місія завжди полягала в тому, аби допомагати тим, хто опинився в скруті. Певні цільові групи нашого служіння залишаються незмінними протягом багатьох років, тоді як інші з’являються в силу певних подій.

Ми неодноразово ставали свідками того, як одні потребуючі стають підтримкою для ще більш потребуючих. Так є і зараз: події, що відбуваються в Україні, згуртували людей навколо спільної мети і дають зрозуміти, що певні проблеми взагалі не є проблемами. Те, що ти живий, здоровий і маєш дах над головою – це вже багато».

Карітас у Тернополі усіляко долучається до підтримки вимушених переселенців зі східної України та Криму. Для дітей та їхніх батьків спільно із державними та недержавними установами було проведено чимало заходів, які б допомогли їм подолати посттравматичний синдром і соціалізуватись у новому місті: це індивідуальні психологічні консультації, групові тренінги, організація дозвілля і свят, надання матеріальної допомоги.


З кінця листопада 2013 року до теперішнього часу столицю та інші міста України охопили складні соціально-політичні події. У відповідь на свавілля діючої влади і чинення насильства відносно мирних громадян вже у квітні 2014 року Карітас України розпочав програми надання допомоги постраждалим під час подій Євромайдану, а у травні – перший проект допомоги переселенцям з Криму. Згодом отримувачами такої допомоги стали також переселенці зі сходу України. З розгортанням АТО влітку кількість внутрішньо переміщених осіб почала зростати, як і масштаб роботи регіональних організацій та національного офісу Карітасу України.

За останні 11 місяців Карітас України взяв під свою опіку більш ніж 40.000 потребуючих людей – від західноукраїнських містечок до окупованого терористами Донецька. Наш підхід до опіки переселенцями є індивідуальним і передбачає скурпульозну оцінку їх потреб. Увага зосереджена на найбільш потребуючих: насамперед це вагітні жінки, самотні матері, багатодітні сім’ї, сім’ї з інвалідами та неповносправними, пенсіонери.

Categories: Новини

Залишити відповідь