Image

В Німеччині стартувала акція “Мільйон зірок” присвячена Україні

0 Comments

10 листопада, в Ердінгу, Німеччина, відбулась акція «Мільйон зірок» (Eine Million Sterne).

«Мільйон зірок» – щорічна благодійна акція солідарності, яка проходить в Німеччині з 2007 року вже дванадцятий рік поспіль.

Її мета – максимально підтримати та допомогти потребуючим людям по всьому світу.

Цього тижня благодійна акція солідарності відбуватиметься в більш ніж 70 містах Німеччини. Інформаційні заходи по всій країні пройдуть напередодні Всесвітнього дня убогих, який Папа Франциск проголосив в минулому році.

Вогники запалюють заради справедливості у світі

Цьогорічна акція солідарності Карітасу проходить під гаслом «Кожному потрібен дім» та має на меті привернути увагу громадськості до людей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Карітас Німеччини прагне, щоб люди у всьому світі мали житло, яке відповідає принаймні двом критеріям: воно має бути доступним та адаптованим до індивідуальних вимог кожного. Дім – це місце, яке забезпечує недоторканість особистого життя, дає відчуття безпеки та свободу існування.

В фокусі цьогорічної акції – Україна

Цього року міжнародний фонд Карітас Інтернаціоналіс призначає кошти зібрані під час акції на допомогу потребуючим дітям та сім’ям в Україні.

З 2014 року більш ніж 2,5 мільйонів українців відчули на собі наслідки військового конфлікту на сході країни. На сьогодні більш ніж 1,6 мільйонів українців вважаються внутрішньо переміщеними особами та втратили свої домівки.

Надзвичайний дефіцит житла в поєднанні з напруженим політичним, соціальним і економічним становищем в країні призвів до того, що велика кількість дітей і підлітків зростають в надзвичайно складних умовах та не мають власних домівок.

Злочинність, зловживання наркотиками і алкоголем є частиною сумних реалій життя підлітків та їх сімей. Мета Карітасу України – дати цим дітям і молоді кращу перспективу життя.

«Організовую акцію я сама та ще декілька колег з Карітасу, багато організаційної роботи роблять волонтери. Сьогодні на площі мені допомагають близько двадцяти волонтерів. Загалом щороку в організації акції беруть участь до сорока волонтерів. Зазвичай, це щоразу ті ж самі люди. Волонтерів залучаємо з числа парафіян», – поділилась технічними моментами проведення заходу Сильвія Вільд, організатор акції «Мільйон зірок» в Ердінгу.

Categories: Новини

Залишити відповідь