Image

У Карітасі Львова підлітки вчились правильно спілкуватись

0 Comments


09.11.2015, Львів

У Карітасі Львова для підлітків з проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні» організували тренінги, на яких впродовж трьох днів вони мали можливість набувати навичок правильного спілкування. Такі тренінги необхідні для дітей із кризових родин, що опинились у важких обставинах життя. Ці діти, зазвичай, пережили психологічні травми, обділені любов’ю, в їхніх сім’ях не плекалась культура спілкування.



Перший день тренінгової діяльності був націлений на згуртування групи та встановлення довіри, щоб дітям було комфортно та безпечно працювати наступні дні. Другого дня діти вчились працювати в маленьких групах, де дискутували про питанням стигматизації, намагались приймати себе та інакшість тих, хто навколо. Цю тему продовжили наступного дня. Заняття проходили в ігровій формі, де кожен міг проявити і свої творчі здібності.

Як розповіла соціальний працівник Юлія Геруля, обговорювали те, що немає ідеальних людей, що люди зляться, а не злі, що напад – це здебільшого реакція захисту, щоб її не образили швидше. Також, підсумовували та аналізували роботу в груповій взаємодії, визначали, що допомагало у роботі, а які фактори заважали.

Ось кілька вражень з тренінгу:
“Робота команди залежить не лише від капітана”.
“Потрібно вміти домовлятись… і говорити від себе”.
“Хотілося б почувати себе вільним серед людей, з якими спілкуєшся”.

“Немає суто добрих чи суто поганих людей, ці дві якості присутні в нас усіх”.
“Коли мене образили, то злість свою я скидаю на слабших, напевно зі мною теж так роблять”.
“З людиною, в якої багато хороших якостей, комфортніше перебувати, ніж з людиною, в якої багато негативу”.
“Ми групою подумали і вирішили, що “погана” людина має більший вплив, бо біля неї починаєш теж так поводитись, як вона”.
“Тренінги – це набагато кльовіше, ніж семінари, я прийду ще”.

Categories: Новини

Залишити відповідь