Image

У Дніпропетровську відбувся навчальний візит по роботі в надзвичайних ситуаціях

0 Comments

2.10.2015, Дніпропетровськ

В кінці вересня у Дніпропетровську пройшов навчальний візит, метою якого став обмін досвідом про роботу в кризових умовах. Учасниками конференції стали представники Карітасу України, Грузі, Вірменії, Азербайджану, Росії, Австрії, Німеччини та Католицької служби порятунку (США).

Під час візиту було презентовано успішно реалізовані проекти спрямовані на подолання гуманітарної кризи на прикладі роботи Карітасу Дніпропетровська, Харкова, Краматорська та Маріуполя, обговорено досвід роботи в кризових умовах партнерів Карітасу Східної Європи та Кавказу, а також визначено виклики та перспективи роботи в майбутньому.

В рамках навчального візиту також було організовано  відвідини підопічних Карітасу України, вимушених переселенців, за місцем їх проживання, відвідини Простору дружнього до дитини (центр соціально-психологічної допомоги для дітей вимушених переселенців), а також роздача гуманітарної допомоги найбільш потребуючим категоріям вимушених переселенців у модульному містечку.

Як зазначив координатор проектів допомоги вимушеним переселенцям Карітасу України Григорій Селещук, «Ця зустріч була особливо важливою для того, щоб поглянути на ситуацію в Україні з різних перспектив, як географічних, так і перспектив масштабу відповіді на гуманітарну кризу». Крім того ця зустріч послужила додатковим поштовхом для розвитку транскордонної співпраці з допомоги постраждалим від конфлікту на сході України, зазначив Григорій Селещук.

За словами Лаліди Райсріми, представника Карітасу Німеччини, навчальний візит був дуже плідним, зокрема тому, що став приводом поділитись досвідом роботи в надзвичайних ситуаціях і зможе стати в нагоді при розширенню роботи та розбудові мережі. Також на думку Лаліди Райсріми особливо яскраві враження на всіх учасників конференції справили відвідини переселенців за місцем їх проживання та у модульному містечку.

«Навчальний візит став чудовою можливістю поділитися досвідом роботи між різними країнами та повчитися один у одного. В свою чергу дискусії між учасниками та ознайомчі виїзди дали привід задуматися про можливі сценарії для подальшого розвитку та перспективи роботи», поділилась враженнями від зустрічі Пілар Куеста, представник Карітасу Європи«Всі ми отримали можливість побачити наскільки велику роботу робить Карітас України для подолання гуманітарної кризи, в свою чергу свідчення бенефіціарів проілюструвати виклики, обмеження та труднощі з якими багато українців стикаються щодня», додала вона. Також за словами Пілар Куеста подальше зміцнення потенціалу забезпечить Карітас України необхідними інструментами для реалізації майбутніх проектів. 

Categories: Новини

Залишити відповідь