У Бориславі відкрили виставку мрій

25 вересня в приміщенні Бориславської центральної бібліотеки відбулося відкриття фотовиставки «Особливі мрії та професії» підопічних «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з інвалідністю» Карітасу Львів.

Фотовиставка створена подружжям режисерів-документалістів Сашком та Дариною Балабай. Автори фотографій показали молодь з особливими потребами в тій ролі, в якій не бачить їх сучасне українське суспільство.

На фото ми бачимо звичайних людей, які виконують звичайні справи. Та коли більше дізнаємося, хто ж виступав фотомоделлю для цих світлин, а це молоді люди з інвалідністю, побачене вражає.

Презентація виставки розпочалася з молитви, яку виголосив директор Карітасу Борислава о.Петро Підлубний. Тоді до слова запросили керівника центру Карітаса Львів п.Маряну Монич, яка розповіла історію створення виставки,та причини, які мотивують презентувати свілини в різних містах області широкому колу глядачів.

До слова запросили також керівника центру з Карітасу Борислава п.Іванну Білинську, яка розповідала про історію створення центру, діяльність,успіхи та таланти молоді з інвалідністю, їхнє право на повноцінне життя.

До слова було також запрошено маму, яка виховує дитину з інвалідністю, представників бібліотечної системи.

Ольга Сидоряк, вихованка естрадної студії Палацу культури, виконала пісні,які прикрасили цей захід. Зустріч завершилася частуванням в Карітасі, екскурсією робочими майстернями та молитвою в храмі святої Анни.

Щиро дякуємо працівникам Бориславської центральної бібліотечної системи, які гостинно прийняли гостей, Віктору Кравцову за професійне озвучення, Олі Сидоряк, та усім тим, хто посприяв в організації виставки.