Image

Стартує новий проект орієнтований на біженців та шукачів притулку

25 липня в офісі Карітасу України пройшла робоча зустріч партнерів у реалізації проекту «Підтримка самозабезпечення і життєзабезпечення для біженців і шукачів притулку в Україні», що реалізовується Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) спільно з Карітасом України та низкою партнерів. Проект спрямований на поліпшення самозабезпеченості, життєзабезпечення та мирне співіснування біженців, які в даний час проживають на території України. Географією реалізації були визначені Закарпаття та міста Київ, Одеса, Харків, триватиме він до кінця 2018 року.

Україна є країною призначення та транзиту для осіб з міжнародним захистом, а також економічними мігрантами, які прагнуть потрапити до Європейського союзу. В Україні, біженці та шукачі притулку, мають мало шансів стати самодостатніми. І хоча деякі намагаються інтегруватись, вони, стикаючись з частковим захистом та соціальною незахищеністю, мають дуже обмежені можливості для стійкої інтеграції. Багато людей приймають рішення переїхати в треті країни в пошуках ефективного міжнародного захисту і кращих перспектив інтеграції.

Існуючі недоліки в національній системі притулку, поглиблюються існуючим конфліктом на Сході України, що спричинив внутрішнє переміщення великої кількості людей. Конфлікт і економічна ситуація сформували додатковий тиск на державні інституції і зробив життя в Україні більш важким для всіх – особливо для біженців/шукачів притулку та переміщених осіб, які конкурують з рештою населення за соціальну підтримку та законі права.

Основною метою проекту є покращення самозабезпеченості і засобів до існування біженців та шукачів притулку, що проживають в даний час на території України, шляхом розвитку навичок і компетенцій, необхідних для працевлаштування, підприємництва, соціальної та міжкультурної інтеграції і сприяння їх активній участі в житті місцевих спільнот та на ринку праці.

Проект орієнтовано на бенефіціарів, які зацікавлені і здатні до працевлаштування або самозайнятості.

Учасникам проекту «Підтримка самозабезпечення і життєзабезпечення для біженців і шукачів притулку в Україні» буде організовано доступ до тренінгів та навчання (мовні курси, курси комп’ютерної грамотності, тренінги з життєвих навичок, тренінги з професійної перепідготовки та персональні консультації з пошуку роботи тощо).

Бенефіціари, які хочуть почати свій бізнес або зацікавлені в самозайнятості матимуть можливість взяти участь бізнес-навчанні (курси з бізнес-навичок) в рамках проекту. Найкращим кандидатам будуть надаватись гранти для підприємницької діяльності та професійного навчання.

Categories: Новини

Залишити відповідь