Image

Міжнародна діяльність

0 Comments


Оновлене керівництво Карітасу продовжує боротьбу з бідністю
07.06.2010
1-3 червня в місті Ель Ескоріаль, що поблизу Мадрида (Іспанія), проходила Регіональна Конференція 48 членів Карітасу Європи. Під час неї було переобрано керівництво Карітасу Європи (зокрема, президент Карітасу України Андрій Васькович став віце-президентом



Карітасу Європи) і Карітасу Інтернаціоналіс та намічено подальше впровадження кампанії з боротьби з бідністю та соціальною відчуженістю (Zero Poverty) в Європі та світі.
 
В ході роботи Регіональної Конференції – найвищого законодавчого органу мережі організацій Карітас на європейському континенті – було переобрано о. Ерні Гіллена президентом, обрано Андрія Васьковича (президент Карітасу Україна) віце-президентом організації та ратифіковано обрання Хорхе Нуно Майєра новим Генеральним Секретарем Карітасу Європа. Оновився також й склад Виконавчої ради Карітасу Європи, членами якого стали Карітаси України, Бельгії, Болгарії, Англії та Уельсу,  Німеччини, Італії, Польщі та Словенії. До Виконавчого комітету Карітасу Інтернаціоналіс увійшли Карітаси Німеччини, Італії, Польщі та Словенії. Нові члени керівництва Карітасу Європа та Карітасу Інтернаціоналіс мають мандат на 2011-2015 рр.
 
Делегати конференції мали роботу у робочих групах, де обговорювались питання щодо змін у системі   та методології членських внесків; процес ратифікації та реалізації Спільних стандартів управління (Common Management Standards, CMS) – документ щодо стандартів та підвищення якості роботи, професійної діяльності організацій мережі Карітас Європа.
 
В останній день роботи конференції відбулися тематичні сесії. Перша мала назву «Імплементація (реалізація міжнародних зобов’язань на внутрішньодержавному рівні) кампанії “Нульова Бідность 2010” (Zero Poverty)» і булла присвячена  огляду досягнень кампанії, презентації найкращих прикладів впровадження Zero Poverty в окремих країнах, і також обговорювалися питання покращенні ініціативи Карітасу Європи у боротьбі з соціально-економічними негараздами.
 
Друга сесія «Ідентифікація (встановлення тотожності) та місце Карітасу у боротьбі із бідністю та соціальними негараздами/проблемами» розглядала пропозиції та можливості Карітасу для боротьби із бідністю у Європі та світі, виходячи із його харизми та місії.
 
Третя сесія «Політичні ініціативи Карітасу на 2010-2020рр. та інформаціно-пропагандистська діяльність» обговорила зміст (що?), процес визначення та представлення (як?) та найкращий момент (коли?) для політичних пропозицій на національному рівні; очікувані результати такої роботи для Карітасу та можливі позитивні наслідки у суспільствах.
Програма Регіональної Конференції завершалась Європейським Конгресом по боротьбі із бідністю та соціальними негараздами (European Congress on Poverty and Social Exclusion), який відбувався 4-5 червня вже у Мадриді.
 
2010 рік – рік боротьби із бідністю та соціальними проблемами заохочує уряди країн та соціальні організації звернути особливу увагу на бідність, в якій живуть більш як 84 мільйони громадян Європи, у додаток до висвітлення того факту, що значний сегмент населення планети живе на краю бідності.
 
Конгрес розпочався із вступного слова президента Карітасу Інтернаціоналіс Кардинала Оскара Родрігеса Марад’яги. Було також презентовано дослідження EUROSTAT до ситуації з бідністю в Іспанії, Європі та світі, а також зусилля Карітасу у боротьбі із цим негативним явищем.  В роботі конгресу взяли участь ключеві політичні та інституційні діячі з Іспанії та Європейського Союзу. Було продискутовно аналіз сьогоднішньої бідності та почуто пропозиції щодо майбутньої роботи, яка стосується кожного з нас, в Іспанії, Європі та усьому світі.
 
Учасники конгресу представили «Політичні пропозиції до європейських директивних (тобто тих, що мають повноваження впливу або визначають політику та впровадження ініціатив на певному рівні) органів». Документ включає в себе сім основних рекомендацій, що мають на меті ставити боротьбу із злиднями у центрі всіх політичних дій в Європі, ґрунтуючись на праві та соціальній участі бідних верств населення.    
До переліку рекомендацій увійшло:
    * Скорочення кількості людей, що живуть нижче межі бідності на 30%;
    * Викорінення дитячої бідності в Європі;
    * Рішуче покращити освіту та професійну підготовку;
    * Повна участь та інтеграція окремих груп, яким загрожує відчуження, у вироблені відповідної політики протидії бідності;
    * Забезпечення політики розвитку
    * Забезпечення істотного впливу на зміни клімату;
    * Серйозне покращення сфери управління в Європі до 2020 року.

Categories: Новини

Залишити відповідь