Image

Семінари в Одеському центрі зайнятості

0 Comments


З вересня 2009 року в Одесі працює Консультативний центр щодо запобігання торгівлі людьми та наданню допомоги постраждалим від трафікінгу. Консультативний центр входить до мережі проекту «Розвиток мережі Центрів допомоги жінкам-жертвам торгівлі людьми». В рамках цього проекту у центрі зайнятості Суворовського району м. Одеси постійно проводяться семінари-тренінги з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.



Черговий такий захід відбувся наприкінці лютого за участю Карітас Одеса УГКЦ.

Карітас Одеса проводить роботу з безробітними, які стоять на обліку в Центрах зайнятості Одеси і Южного з листопада 2009 року. Ця робота є частиною превентивної діяльності Консультативного центру по запобіганню торгівлі людьми і допомозі потерпілим від цього злочину.

Метою семінарів (Як не попасти в пастку (16.09.2010) і Запобігти торгівлі людьми (21.02.2011)) є підвищення рівня інформованості населення про проблему торгівлі людьми шляхом надання достовірної інформації стосовно цього типу злочину, а також шляхом вивчення правил міграційної культури. Додатково слухачам семінарів презентують інформаційні посібники, номери консультативних телефонних ліній організацій, надання відеоматеріалів,залучення до дискусій, інші тематичні тренінги тощо.

Окремо Карітасом проводиться робота щодо забезпечення комплексної реінтеграційної допомоги постраждалим від торгівлі людьми через надання їм психологічної та юридичної підтримки, соціальної та медичної допомоги, а також допомоги у працевлаштуванні. На такі заходи запрошуються усі бажаючі особи, які планують виїхати на заробітки за кордон.

Світлана Колодчин, координатор одеського Консультативного центру по запобіганню торгівлі людьми та допомозі потерпілим зазначає:

«Цікаво, що на початку наших тренінгів багато людей висловлюють іронію і скептично посміхаються, мовляв, що Ви нам нав’язуєте свою думку, це нас не стосується.
А до кінця таких зустрічей всі стають вже серйозні, часто підходять, щоб індивідуально проконсультуватися, зясувати ще якісь питання. І прощаючись, майже всі дякують за корисну і потрібну інформацію.
Крім цього, ми налаштовуємо слухачів , що вони теж після тренінгу стають носіями інформації для своїх рідних і знайомих, роздаємо слухачам літературу (свої буклети та видання МОМу)».

Дуже задоволені співпрацею із Карітасом і потенційними жертвами торгівлі людьми і самі працівники державних Центрів зайнятості.

Додаткова інформація також тут: www.dcz.gov.ua

Categories: Новини

Залишити відповідь