Image

Новий інформаційно-методичний центр

0 Comments


Коломийчан навчать
домашній опіці
18.10.2010
створив інформаційно-методичний центр домашньої опіки, який надаватиме консультації мешканцям Коломиї по домашньому догляду за людьми похилого віку. Проект дозволить поширити масштаб надання допомоги



потребуючим особам.
Як повідомив керівник проекту Роман Рєзнік, центр навчатиме домашній опіці всіх, хто звернеться до Карітасу. В першу чергу, це – близькі та родичі хворих.
«Центр – це ресурс для доглядальників про методи та засоби допомоги. Основне завдання – поширення інформації про опіку на дому», – розповів Роман Резнік. 
Сьогодні клієнтами проекту «Домашня опіка» у Коломиї є 30 мешканців. Фахова підготовка зацікавлених осіб дозволить збільшити цей показник в декілька разів. Опікуни зможуть отримувати в офісі Карітасу всі необхідні речі по догляду за важкохворими.
Проект підтримав єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії Микола (Сімкайло). Зокрема, він пообіцяв сприяти створенню масажно-гігієнічної кімнати. Владика закликав передати досвід по догляду молодим волонтерам, таким чином привчати людей до жертовності та подяки старшим людям.

Categories: Новини

Залишити відповідь