Image

Праця як спосіб виховання

0 Comments


Робота з дітьми із кризових категорій
12.03.2011
Карітас Київ продовжує систематичну роботу із дітьми так званих кризових категорій. У рамках цієї роботи регулярно відбувається заохочення до праці та виховання розуміння відповідальності за навколишнє середовище.



Трудове виховання – прекрасний метод вироблення самостійності, відповідальності, толерантності і любові до ближніх.

 

Нещодавно працівники Карітасу Київ разом із підопічними дітьми прибирали  територію біля озера Радунка у м. Києві. Тутешня місцевість для багатьох є приємним місцем відпочинку, однак не є об’єктом прибирання і турботи.

14-річний Павло ділиться враженнями від акції: «Спочатку мені дуже не подобалось долучатись до таких прибирань. “Чому я повинен це робити?!, – думав собі я. А потім ми з друзями зрозуміли, що це корисно і для нас, і для інших. Ми не лише прибираємо, а й демонструємо нашу повагу до оточуючих і місця, де ми любимо відпочивати. До нас часто підходять зі словами подяки, і то є найвищою мірою оцінки нашої роботи».

Керівник Карітасу Київ о. Роман Сиротич додає: «Робота з дітьми з неблагополучних сімей та безпритульними дітьми – значна частина щоденної роботи київського Карітасу, і я вважаю її великим пріоритетом. Ми маємо безліч упереджень і стереотипів стосовно таких дітей і сімей, з яких вони походять. І, на жаль, мало вникаємо в дійсну суть речей та якості, якими наділені такі діти.

 

Можу сказати єдине – кожен з них схожий на деревце. Воно нічиє, але й спільне. Хотілось би, аби кожен відчував до них повагу,  відповідальність і  любов. Адже завтра ці діти стануть нашим майбутнім».

 

Categories: Новини

Залишити відповідь