Image

Робота з ВІЛ-позитивними людьми

0 Comments


Психологічна підтримка
хворим на ВІЛ/СНІД
19.10.2010
15-17 жовтня у Брюховичах (Львівська область) для душпастирів, медичних і соціальних працівників та волонтерів відбувся семінар «Надання допомоги хворим на ВІЛ/СНІД». Учасники семінару вивчали як покращити психологічну та соціальну підтримку ВІЛ-позитивним особам, формувати у суспільстві прихильність до уражених хворобою людей.



Організатором заходу виступила Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я  УГКЦ за сприяння асоціації Giobbe та Центру душпастирства охорони здоров’я Туринської архиєпархії (Італія). У семінарі взяли участь консультант програм ВІЛ/СНІД  Карітасу України Дзвенислава Чайківська, душпастир Київської архиєпархії о. Анатолій Тесля та координатор програм Карітасу Києва Ростислав Дзундза та інші фахівці по роботі з ВІЛ-позитивними особами.
Серед запрошених експертів були директор Центру душпастирства охорони здоров’я Туринської архиєпархії (Італія) о. Марко Брунетті, капелан лікарні св. Івана Хрестителя (Торін, Італія) о. Серджіо ді Лулло, доцент Міжнародного інституту душпастирства охорони здоров’я Каміліанум  о. Арсен Михайлович,  лікар-інфекціоніст, член ради Асоціації Йова Джуліано де Сантіс, лікар-хірург, відповідальний за формування нового способу життя серед ВІЛ-інфікованих в Асоціації Йова Марко Перетті.  
Як зазначив о. Ростислав Дзундза, хворі на ВІЛ/СНІД люди споглядають в минуле, яке часто позначене двозначністю, та в майбутнє  з невизначеністю. «Тому саме пасторальний працівник входить у таємницю їхньої дійсності, щоб розділити з ними особливості їхнього паломництва, пристосовуючись до різних шляхів. Він прагне побачити в кожному хворому «обличчя Христа» і намагається «бути Христом» для кожного хворого, передаючи Євангеліє через усмішку, доброзичливе ставлення, добре слово і жест любові», – додав він.

Categories: Новини

Залишити відповідь