Image

Міграційні процеси

0 Comments


Німці досліджували українську міграцію
24.09.2010
З 17 по 27 вересня у Львівській та Івано-Франківській областях за участю фахівців Римо-католицьких єпархій Німеччини проходить програма з вивчення проблем трудової міграції українського населення під назвою «Діалог».



 
Німецькі дослідники здійснюють дослідження шляхом проживання в українських сім’ях, спілкування з членами сімей заробітчан, а також вивчення діяльності проектів соціальної та психологічної підтримки дітей мігрантів, що реалізовуються регіональними організаціями Карітасу України.
В рамках проекту, до Самбірсько-Дрогобицькій єпархії приїхали Адольберт Копп з Бамбергу, один з керівників програми «Діалог» – Йорг Хільрс з Бонну і журналістка Баварської радіокомпанії Фредеріке Віде.
Протягом кількох днів німецькі гості проживали в українських сім’ях села Дережичі, Волоща та міста Сколе (всі – Львівська область). Живучи в сім’ях, яких торкнулося явище трудової міграції, німецькі гості вивчали реалії побуту українців, з’ясовували причини виїзду наших співвітчизників за кордон, а також позитивні та негативні наслідки  заробітчанства.
21 вересня представники «Діалогу» відвідали Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії, цікавилися всіма напрямками діяльності фонду:
– роботою з дітьми трудових мігрантів,
– роботою з потерпілим від торгівлі людьми,
– допомогою неповносправним,
– допомогою залежним від алкоголю та наркотиків,
– волонтерством.
 
Гості з Німеччини залишились приємно враженими діяльністю Карітасу та відзначили всіх працівників, які багато працюють над вирішення суспільних проблем.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь