Протидія торгівлі людьми

Учнів попередили про небезпеки торгівлі людьми
28.05.2010
25 травня Карітас Івано-Франківськ УГКЦ для випускників гімназії-інтернату міста Долини (Івано-Франківська область) провів тренінг «Виїзд за кордон з метою працевлаштування, навчання та одруження». Організатори тренінгу ставили собі за мету підвищити рівень поінформованості учнів та усвідомлення

гостроти проблеми торгівлі людьми.

Під час заходу тренери звернули увагу на можливості легального виїзду за кордон,  небезпекою нелегальної роботи, також поінформовано про застереження від торговців людьми. Для учнів було запропоновано вправи під час яких вони могли поглибити свої знання про порядок виїзду за кордон з метою одруження та навчання.
Завершальним етапом тренінгу було надання учасникам інформації про діяльність різноманітних інституції, які допомагають за кордоном, а також як кожен з нас може допомогти у боротьбі з торгівлею людьми. У навчальному заході взяло участь близько 20 учнів. Всі учасники отримати інформаційні посібники «Навчання за кордоном», «Консульський захист громадян України закордоном», «Особливості шлюбно-сімейних відносин у міжнародному законодавстві», «Що потрібно знати про Шенгенську візу», «Навчання за кордоном», а також інформаційні листівки.
Навчальний тренінг було проведено в рамках проекту «Розвиток мережі консультативних центрів соціальної допомоги жертвам торгівлі людьми» (Єпархія Грац, Австрія) та за сприяння відділу освіти Долинської райдержадміністрації.
Читати статті на сайті Карітас Івано-Франківськ УГКЦ www.caritas.if.ua