Image

У Дрогобичі відкрито центр для дітей заробітчан

0 Comments


«Разом – сильніші»
30.04.2010
При Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ створено соціальний центр для дітей, батьки яких працюють за кордоном. Центр надаватиме психоемоційну підтримку, педагогічну допомогу, організовуватиме дозвілля для 35 дітей міста. Фахівцями центру також здійснюватиметься допомога та консультування опікунів дітей заробітчан.



 
З метою надання психоемоційної та соціально-педагогічної допомоги дітям та молоді, батьки яких працюють за кордоном, у Дрогобичі при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ було відкрито дитячо-молодіжний центр «Разом – сильніші».
Робота центру направлена на підтримку дітей  шкільного  віку (7-18 рр.), які будуть поділені на три вікові групи: молодша група (7 – 10 рр.); середня (11 – 14 рр.) і старша (15 – 18 рр.). Загалом центр має ресурси для опіки над 35 дітьми.
 
Фахівці надаватимуть підопічним психоемоційну підтримку, консультуватимуть сім’ї, займатимуться психологічною та педагогічною діагностикою. «Ми запропонуємо дітям та молоді спеціальне навчання та освітні заходи з метою розвинути у них позитивні навички та якості, організовуватимемо для них дозвілля та гуртки», – розповідає психолог центру Галина Демків. Вже цього літа на дітей чекає виховно-відпочинковий табір. 
 
Як повідомляє координатор проекту Юлія Марунчак, дітям буде забезпечене регулярне (принаймні раз на місяць) відвідування кінотеатру та театральних вистав. Організатори прагнуть через дозвілля, спільні заходи, тренінгові навчання допомогти дітям та молоді бути більш відповідальними за своє життя, здоров’я, освіту, майбутнє. «Надіємося розвинути в дітях такі якості як: старанність, працьовитість, цілеспрямованість, толерантність, відповідальність за власні вчинки», – додає Ю.Марунчак.
 
Керівництво центру запрошує до співпраці дітей, опікунів та батьків.

Categories: Новини