Image

Презентація фільму “На краю. Снід в Україні”

0 Comments


Презентація фільму “На краю. Снід в Україні”
24.11.2008
21 листопада в Києві Карітас України презентував документальний фільм німецького режисера  Карстена Хайна «На краю. СНІД в Україні». Режисер взяв участь у презентації.



На презентації були присутні представники медичних, соціальних служб і недержавних ВІЛ-сервісних організацій України, а також представники преси, благодійних організацій.
У цьому фільмі проблема розкривається у різних аспектах, також порушені й інші питання, пов’язані з розповсюдженням ВІЛ (наркоманія, проституція, захворюваність серед дітей).
Режисер не лише знайомить глядача з людьми, які страждають від цієї хвороби, а й показує роботу працівників неурядових організацій, котрі намагаються полегшити життя окремих осіб та допомогти суспільству в цілому.
 
Україна посідає одну з найвищих сходинок за рівнем захворюваності на ВІЛ/СНІД у Європі. Згідно з офіційною статистикою, в країні живе 26 тисяч ВІЛ-інфікованих осіб. Насправді, за оцінками неурядових організацій, інфікованих людей набагато більше: від 200 до 300 тисяч осіб, а це свідчить про загрозу епідемії.
 
Ця надзвичайна ситуація, можливо, була також спричинена тими змінами, котрі відбулися в країні протягом останніх двох десятиліть, а саме: втрата соціальної стабільності, що породила розпач і розгубленість багатьох людей.
Деякі статистичні факти та відверті інтерв’ю відображаючи катастрофічну ситуацію,  змушують замислитися кожного, а інколи, навіть, жахають.
 
18 листопада презентація фільму відбулася в Донецьку, а 24 – у Львові. Доступність подання інформації не змогла залишити байдужими жодного. Після показу фільму відбулися дискусії.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь