Image

Президент Карітасу України взяв участь у третьому Міжнародному форумі корпоративних директорів

0 Comments

4 грудня 2018 року перші особи і топ-менеджери державних, приватних та публічних компаній зібрались на унікальній бізнес-події в сфері корпоративного управління – ІІI Міжнародному форумі корпоративних директорів.

Унікальність Форуму обумовлюється тим, що на ньому вперше в Україні розглядаються реальні кейси побудови Наглядових рад і залучення незалежних директорів у них.

У фокусі цьогорічного форуму були такі теми:

  • Вдосконалення діяльності Ради як об’єкт інтересу інвесторів. Кейс АБ  «Укргазбанк», IFC
  • Формування Наглядових рад. Досвід провідних Executive Search консультантів
  • Ефективна Наглядова рада як запорука та чинник сталого розвитку неприбуткових та благодійних організацій, громадських об’єднань
  • ESG-діджиталізація бізнес-середовища і ефективна робота Наглядових рад
  • Гендерний баланс та його зв’язок з ефективністю компанії.  Що є перешкодою для жінок, які претендують на членство в Раді. Практичні поради жінкам щодо подолання гендерних проблем
  • Корпоративне управління як основний критерій для прийняття рішення міжнародними інвесторами. Забезпечення Радою розробки та реалізації інвестиційної стратегії компанії. Приклади успішних транзакцій

Для участі у панельній дискусії з теми «Ефективна Наглядова Рада, як запорука і фактор сталого розвитку неприбуткових і благодійних організацій/об’єднань» було запрошено Андрія Васьковича, президента Карітасу України.

Модератором сесії виступив Олександр Почкун, засновник і керуючий партнер компанії Backer Tilly в Україні, голова правління Фонду Східна Європа.

Серед питань, які обговорили експерти були зокрема: Чому потрібна Наглядова рада у неприбуткових проектах? Чи ідентичні завдання Ради у бізнесових та неприбуткових структурах? Який досвід уже напрацьовано в українських неприбуткових організаціях тощо.

«Діяльність будь-якої неприбуткової організації посилюється ефективною наглядовою радою, куди мають входити професійні люди. В той же час, я переконаний, що неприбуткові організації мають обережно ставитись до входження політиків, бізнесменів до складу таких рад, адже існує ймовірність, що в такому випадку, неприбуткова організація стане заручником амбіцій такий особистостей», – висловив свою експертну думку Андрій Васькович.

Організатори Форуму:

  • Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ)
  • Міжнародна фінансова корпорація (IFC)
Categories: Новини

Залишити відповідь