Президент Карітасу України очолив Український форум благодійників

Президент Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Андрій Васькович став головою правління Українського форуму благодійників, членами якого є 40  благодійних організацій. Нового голову було обрано на зборах правління 22 травня.

Андрій Васькович замінив на цій посаді Володимира Шейгуса, виконавчого директора ІСАР “Єднання”, який очолював Форум з квітня 2016 року.

У своєму виступі на зборах правління  Андрій Васькович  зазначив, що має на меті докласти максимум зусиль, щоб Український форум благодійників став потужним гравцем розбудови громадянського суспільства в Україні. «Це стосується таких сфер, як реформи соціальної системи, заохочення соціального підприємництва і підтримання корпоративної соціальної відповідальності. Український форум благодійників має стати платформою суспільно-політичних перетворень, скерованих на закріплення плідної співпраці неурядових організацій та державних структур на благо людей», – додав Андрій Васькович.

Попередній голова правління Володимир Шейгус підкреслив, що Український форум благодійників є найбільшою організацією, яка сприяє розвитку поваги до людини в Україні. Водночас, за словами Шейгуса, Форум є платформою для спільної ефективної адвокації інтересів цілого сектору благодійності. “Нам є чим пишатися: за цей рік УФБ провів щорічну конференцію з рекордною кількістю учасників, на основі традиційного Рейтингу благодійників вперше було створено інтерактивну Карту благодійності, а популярна фотовиставка «Благодійність крізь призму об’єктива» вийшла на міжнародний рівень. Онлайн-консультація УФБ з юридичних і фінансових питань благодійності стала єдиним в Україні постійним сервісом індивідуальних безкоштовних консультацій, спеціалізованих саме на питаннях діяльності благодійних організацій. «Напередодні ми завершили роботу зі стратегування подальшої діяльності УФБ, визначивши ключові напрями та стратегічні пріоритети”, – додав Володимир Шейгус.

Андрій Васькович, члени правління та наглядової ради, учасники зборів, команда Українського форуму благодійників подякували за ефективну роботу Володимирові Шейгусу.