Image

Представники делегації Американської Єпископської Конференції (АЄК) відвідали Київ

0 Comments

Зустріч проходила 2 липня цього року на території Карітасу Київ. Окрім інших, на ній був присутній президент Карітасу України Андрій Васькович.

Це одна із серії зустрічей, яку запланували провести члени АЄК в Україні. Мета візиту АЄК: вияв солідарності з католицькими єпископами в Україні, огляд проектів, які підтримує АЄК та оцінка допомоги в майбутньому.

Учасники делегації ставили собі за мету ознайомитись із реальною ситуацією в Україні, щоб на наступному засіданні доповісти Підкомітету для Церкви у Центральній та Східній Європі АЄК.

Андрій Васькович звернув увагу присутніх гостей на те, що наразі у центрі Європи триває збройний конфлікт, який безпосередньо вплинув на мільйони українців. Зокрема сьогодні налічується близько 1, 5 млн ВПО, які щоденно стикаються з фінансовими та психологічними проблемами. «Завдання Карітасу допомогти людям, які змушені були покинути власні домівки адаптуватись та побороти психологічні травми, отримані внаслідок немирних дій на Сході України», – додав він.

Директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич детально ознайомив гостей із проектами, які здійснює фонд, а на зустрічі делегації з ВПО керівник наголосив «тема збройного конфлікту, який розгорівся на сході України та триває досі, несправедливо губиться на теренах світового співтовариства». Однак спектр соціальних питань, викликаний цим конфліктом, в Україні не розв’язаний». На думку о. Романа Сиротича, ця тема повинна бути актуальною та у фокусі уваги благодійних фондів, державних та громадських організацій.

Учасники делегації уважно вислухали вимушених переселенців, їхні історії життя у контексті збройного конфлікту, а також виявили до присутніх співчуття та увагу.

До складу делегації увійшли: владика Джон Майкл Ботіан, Єпарх Румунської греко-католицької Єпархії св. Юрія в Кантоні (США), член Підкомітету для Церкви у Центральній та Східній Європі АЄК,

Тетяна Ставнича, Директор Офісу допомоги Церкві у Центральній та Східній Європі АЄК,

Ніколь Джермен, помічник директора з промоцій Офісу допомоги Церкві у Центральній та Східній Європі АЄК,

Дон Клеммер, головний редактор, OSV Newsweekly.

Супровід та переклад здійснював о. Володимир Мальчин – віце-канцлер Патріаршої Курії УГКЦ.

 

Візит делегації Американської Єпископської Конференції

Categories: Новини

Залишити відповідь