Image

Карітас України оздоровив у літніх таборах понад 400 дітей вимушених переселенців

0 Comments


09.09.15 Україна

Впродовж літа Карітас України організував більше десяти таборів відпочинку для дітей вимушених переселенців зі Сходу України. Цей проект був спрямований передовсім на емоційну підтримку дітей, допомогу з адаптацією та відновлення їхньої психологічної рівноваги. Діти відпочивали в мальовничих місцях Карпатських гір, Шацьких озер та Чорного моря.



Проект виник як відповідь на гуманітарну потребу людей, постраждалих від військових дій на Сході України, вимушених залишити свої оселі та змінити місто проживання на більш безпечне. Діти в таких сім’ях зазвичай вкрай вразливо реагують на різку зміну середовища, ритму життя та побуту. Це особливо стосується дітей з малозабезпечених та кризових родин, дітей з особливими потребами.

Карітас України розгорнув широку програму допомоги вимушеним переселенцям, звертаючи особливу увагу на фахову психологічну підтримку дітей та підлітків. Літні табори для таких дітей мали як оздоровчу мету, так і завдання делікатної інтеграції дітей у нове ментальне середовище, надання всебічної підтримки та розуміння, налаштування на позитивний лад, сприяння особистісному розвитку дітей.

До проекту долучились 7 регіональних організацій Карітасу: з Івано-Франківська, Коломиї, Нововолинська, Києва, Одеси, Бродів та Борислава. Безкоштовне оздоровлення отримали загалом понад 400 дітей. Учасників до таборів відпочинку допомагали скерувати працівники регіональних осередків Карітасу з Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровська та Краматорська.

Важливим акцентом проекту стала участь у таборах дітей, сім’ї які самостійно не могли б собі дозволити оздоровлення для своєї малечі. Активно відпочити й отримати нові враження цього літа змогли майже триста дітей з малозабезпечених та багатодітних родин, майже 50 дитини з кризових сімей, 9 учасників з дитячих будинків сімейного типу та 7 дітей з обмеженими можливостями. 

Організатори відпочинку для дітей переселенців ретельно подбали про локації таборів та належні умови для учасників. Табори відбувались в Карпатах – поблизу Яремче та у Ворохті, у Східниці, що на Львівщині, в Одеській області біля Чорного моря та поблизу затишного озера Світязь.

Для дітей створили умови емоційного комфорту та відпочинку, середовище простого спілкування та довіри. Програма таборів була активною та насиченою: включала в себе як рухливі ігри та розваги, так і мистецькі майстерні, інтелектуальні змагання, невеликі туристичні походи, духовні розмови. Супровід таборів забезпечували фахові психологи, які допомагали дітям знайти спільну мову між собою та з виховниками, налагодити щире спілкування та взаєморозуміння.

Карітас України продовжує підтримку дітей вимушених переселенців, особливо тих, які перебувають у непростих життєвих обставинах. Для нас важливий розвиток індивідуальності дітей та їхніх навичок соціальної взаємодії в новому середовищі. Більше інформації щодо цього напрямку роботи можна отримати в регіональних осередках Карітас України.

Categories: Новини

Залишити відповідь