Image

Під час Зборів директорів КУ відбулася зустріч з керівництвом Renovabis

13 червня 2018 року в рамках Зборів директорів Карітасу України відбулася зустріч з високими представниками німецького фонду Renovabis – керуючим директором д-ром Герхардом Альбертом та відповідальним за проекти благодійного фонду Renovabis в Україні та Центральній Азії Йоахімом Зауером. Ця установа є потужним донором Карітасу України, співпраця з яким продовжується протягом багатьох років.

На початку зустрічі Президент МБФ «Карітас України» Андрій Васькович та д-р Герхард Альберт наголосили на ефективності співпраці двох організацій, результатом якої стала організація допомоги вразливим категоріям громадян під час збройного конфлікту та складної економічної ситуації в Україні.

Впродовж зібрання було обговорено поточну гуманітарну ситуацію по всій території країни, особливу увагу при цьому приділено східним регіонам та зростаючим потребам населення у буферній зоні.

Разом з тим, керівники організацій мережі «Карітас України» у західних областях поінформували про актуальність таких напрямків як реабілітація поранених військовослужбовців та адаптація демобілізованих солдатів до мирного життя. Також було наголошено на тому, що наявні потреби внутрішньо переміщених осіб на заході України вимагають більш комплексного їх вирішення та уваги донорів. В тому числі, мова йшла про профорієнтацію молоді, організацію навчання для ведення власного бізнесу тощо.

Окремо учасники зустрічі обговорили питання фінансової стійкості мережі Карітасу України та впровадження компонентів соціального підприємництва.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь