Image

Перші випускники програми «Студії живої парафії» готують позитивні зміни у житті місцевих громад

0 Comments

20 квітня у Львові-Брюховичах завершилася пілотна модульна навчальна програма з адміністрування соціальних проектів «Студії живої парафії». Всеукраїнська програма тривала від лютого 2018 року, об’єднавши близько 40 учасників – священиків і мирян – представників парафій з різних єпархій та екзархатів УГКЦ на теренах нашої держави

Три місяці поспіль учасники збирались на 3–4 дні у Брюховичах де навчались парафіяльного соціального служіння та активізації соціальних ініціатив у своїх громадах. Навчання проходило жваво: з великою кількістю цікавих кейсів, реальними прикладами, виїздами у парафіяльні соціальні центри та неформальним спілкуванням.

Під час останнього модулю учасники представляли попередні версії своїх проектних заявок, на які в подальшому вони зможуть отримати міні-гранти. Заявки з статочними версіями проектів команди будуть подавати до спеціальної комісії 15 травня 2018 року.

Серед пріоритетних напрямків, на які спрямували увагу учасники «Студій живої парафії» – праця з молоддю та сім’ями, навчальні й соціальні клуби, служіння дітям. Також багато уваги приділили людям, які наразі позбавлені постійного місця проживання та потребують соціальної адаптації.

Реалізатором унікального навчального проекту виступила Львівська освітня фундація в рамках програми Карітасу України «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні».

Нагадаємо, що трирічний проект «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні» стартував восени 2017 року. Він має на меті активізувати соціальне служіння в українських греко-католицьких парафіях через навчальні програми для парафіян і духовенства, підтримку малих грантових пропозицій та активний медіа-супровід.

Тренерами були не лише представники Львівської освітньої фундації (LEF) та Карітасу, а й запрошені фахівці-практики зі Львова, Одеси тощо.

Навчальна програма здійснюється під патронатом Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ, за фінансової підтримки Renovabis, Catholic Relief Services та CNEWA.

Це перший, але не останній такий проект: Карітас і LEF планують продовження співпраці й подальше навчання представників парафій та місцевих громад.

Categories: Новини

Залишити відповідь